Τα αμύγδαλα είναι καλή πηγή βιταμίνης-Ε, χαλκού, μαγνησίου και υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης. Περιέχουν επίσης υψηλά επίπεδα υγιών ακόρεστων λιπαρών οξέων και πολλών βιοδραστικών μορίων (όπως ίνες, φυτοστερόλες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά), τα οποία μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη καρδιαγγειακών νόσων.
Τα οφέλη του που έχουν τα αμύγδαλα για την υγεία μας έχουν τεκμηριωθεί εδώ και αιώνες και σύγχρονες έρευνες τα επιβεβαιώνουν στο έπακρο.
Δείτε αναλυτικά:
Τα αμύγδαλα μειώνουν την χοληστερίνη
Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό American Diatetic Association έδειξε ότι η κατανάλωση αμυγδάλων αυξάνει τα επίπεδα βιταμίνης Ε στο πλάσμα και στα ερυθρά αιμοσφαίρια στο αίμα, ενώ μειώνει και τα επίπεδα στην χοληστερίνη. Η βιταμίνη Ε είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρα από τη φθορά σε καθημερινή βάση και αποτρέπει το φράξιμο των αρτηριών και την οξείδωση της χοληστερόλης.
Μείωση του κινδύνου καρκίνου του παχέος εντέρου
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια πραγματοποίησαν έρευνα για τις επιπτώσεις της κατανάλωσης αμυγδάλων σε διάφορους τύπους καρκίνου και απέδειξαν ότι η μεγαλύτερη επίδραση αφορούσε τον καρκίνο του ορθού. Σύμφωνα με τους συγγραφείς της μελέτης, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι "η κατανάλωση αμυγδάλων μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου, μέσω ενός λιπιδίου που περιέχουν”. Η συγκεκριμένη έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Cancer Letters.
Μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων
Τα αμύγδαλα, μαζί με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς και σπόρους εν γένει, συνδέονται συχνά με βελτιωμένα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα και με την καλύτερη υγεία της καρδιάς.
Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι η κατανάλωση αμυγδάλων μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της στεφανιαίας καρδιακής νόσου.
Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό Circulation, έδειξε ότι όταν τα αμύγδαλα χρησιμοποιούνται ως σνακ στη διατροφή των υπερλιπιδαιμικών ατόμων, μπορούν να μειώσουν σημαντικά τους παράγοντες κινδύνου της στεφανιαίας καρδιακής νόσου, λόγω της περιεκτικότητάς τους σε άπαχα (πρωτεΐνες και φυτικές ίνες) και μονοακόρεστα συστατικά. Labels Υγεία Loading… Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Article Source – ksipnistere.com