Το υπουργείο αναφέρει, σύμφωνα με το onmed.gr, ότι τα μήλα δεν είναι πιθανό να θέσουν σε κίνδυνο άλλα φυτά με τη μορφή βακτηρίων, μυκήτων και άλλων σχετικών απειλών.
Βέβαια θα περάσουν περίπου δύο χρόνια ελέγχων μέχρι να φτάσουν τα μήλα στα ράφια των καταστημάτων, αλλά το πρώτο βήμα έγινε.
Τα συγκεκριμένα μήλα δεν “μαυρίζουν” επειδή η εταιρεία μείωσε την παραγωγή ενός ενζύμου από το φρούτο, αλλά από διατροφικής άποψης υποστηρίζει ότι είναι όμοια με τα συμβατικά φρούτα.