Κοινή ένσταση και των τριών κομμάτων, υπήρξε η δυνατότητα ανάθεσης εργασιών αποναρκοθέτησης σε μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ), όπως προβλέπεται στο Πρωτόκολλο της διεθνούς “Σύμβασης για απαγόρευση ή περιορισμό χρήσης ορισμένων συμβατικών όπλων που μπορούν να θεωρηθούν ως εξαιρετικώς επιβλαβή ή ως προκαλούντα αδιακρίτως αποτελέσματα».
“Αυτή η σύμβαση έρχεται να ρυθμίσει όλα αυτά τα προβλήματα και να υποχρεώσει τα κράτη μετά τις επιχειρήσεις να συγκεντρώνουν όποιο κατάλοιπο υπάρχει προκειμένου να οδηγείται προς καταστροφή, για την προστασία των λαών, των πολιτών, των παιδιών, για την προστασία όλων μας” ανέφερε στην ομιλία του ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Γιάννης Λαμπρόπουλος.
Απαντώντας στις ενστάσεις των τριών κομμάτων, ο κος Λαμπρόπουλος σημείωσε πως “εδώ στη χώρα μας, ο στρατός μας έχει μια υπηρεσία εξειδικευμένων στελεχών, τα οποία ακόμα και τώρα εργάζονται στη Μακεδονία και σε πολλά άλλα σημεία της χώρας μας και συγκεντρώνουν τέτοια κατάλοιπα. Είναι στη διακριτική ευχέρεια της κάθε πολιτείας να αναθέσει σε τέτοια γεγονότα και σε μη κυβερνητικές οργανώσεις”.
“Εμείς σήμερα, δεν έχουμε κανένα λόγο να αναθέσουμε κάτι τέτοιο σε μη κυβερνητικές οργανώσεις. Υπήρξαν ΜΚΟ οι οποίες ανταποκρίθηκαν στο καταστατικό τους και σε αυτά που υπόσχονταν, υπάρχουν και ΜΚΟ που ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη. Δεν θα πρέπει όλα μαζί να τα ισοπεδώνουμε” παρατήρησε ο κος Λαμπρόπουλος. “Σας λέω όμως και πάλι, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν μια υπηρεσία αξιόλογη που κάνει τη δουλειά της” κατέληξε ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας.
defencenet.gr