Η Γαλλικής κατασκευής τορπίλη F21 έχει μπει στο τελικό στάδιο δοκιμών και θα ενταχθεί στο οπλοστάσιο των πυρηνικών υποβρυχίων του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού το 2019. Αυτή η εξελιγμένη, έξυπνη τορπίλη είναι συμβατή με όλους τους τύπου υποβρυχιών, γεγονός που θα
τις καθιστούσε μια δυνητική επιλογή και για τον στόλο υποβρυχίων του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.
Η τορπίλη F21 αναπτύσεται από την γαλλική εταιρεία Naval Group (πρώην DCNS) και έχει περάσει με επιτυχία όλες τις δοκιμές της, η πιο πρόσφατη έγινε στις 28 Μαρτίου, όταν η τορπίλη δοκιμάστηκε από πυρηνοκίνητο υποβρύχιο σε υποθαλάσσιο πεδίο δοκιμών κοντά στις ακτές της Κυανής Ακτής, στο πλαίσιο του προγράμματος Artémis.
Το πρόγραμμα Artémis διευθύνεται από τη Γαλλική Υπηρεσία Αμυντικών Εξοπλισμών. Ο στόχος της Υπηρεσίας είναι να εξοπλίσει ολόκληρο τον γαλλικό στόλο υποβρυχίων με τορπίλες F21. Οι F21, οι οποίες επίσης μπορούν να εκτοξευθούν από πλοία επιφανείας και ως εκ τούτου έχει σχεδιαστεί για να στοχεύσει επιφανειακές και υποθαλάσσιες απειλές, θα εξοπλίσουν και τα Βραζιλιάνικα υποβρύχια τύπου Scorpène.
Η τορπίλη F-21 είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση της ιταλικής τορπίλης «Μαύρος Καρχαρίας» (Black Shark torpedo), η οποία είναι συμβατή με κάθε τύπο υποβρυχίου γεγονός που την καθιστά μια αξιόπιστη μελλοντική επιλογή και για τα υποβρύχια του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.
Η τορπίλη αναμένεται να παραδοθεί και να ενσωματωθεί στα υποβρύχια του γαλλικού ναυτικού από το 2019.
Η τορπίλη F21 είναι εξοπλισμένη με τα πιο σύγχρονα συστήματα αντιμετώπισης αντιμέτρων, την δυνατότητα δράσης σε ρηχά και περιορισμένα ύδατα, την προηγμένη λειτουργία αυτόματης καθοδήγησης και τη συμμόρφωση με τα πρότυπα ασφαλείας των πυρηνικών υποβρυχίων.
Χάρη στη καταστρεπτική της ισχύ, το εύρος και τα έξυπνα συστήματα που διαθέτει, αυξάνονται τα επιχειρησιακά σενάρια στα οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Ως εκ τούτου παρέχει ένα εξαιρετικό τακτικό πλεονέκτημα σε όποιο πολεμικό ναυτικό την έχει στο οπλοστάσιο του.
Δείτε ένα εντυπωσιακό βίντεο με όλα τα χαρακτηριστικά της τορπίλης F21 και τον ακριβή τρόπο δράσης της:
Labels Άρθρα Loading… Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Πηγή – ksipnistere.com
Use Facebook to Comment on this Post