Ακόμα και μια μικρή σταγονίτσα όμως είναι ικανή να ξεβάψει τα ρούχα μας. Και τότε; Τι μπορούμε να κάνουμε;
Ο Σπύρος Σούλης έχει κάποιες έξυπνες λύσεις για μας:
Αν τα ρούχα σας έχουν λεκιαστεί και ο λεκές έχει στεγνώσει τότε ή θα πετάξετε το ρούχο ή θα το φοράτε μέσα στο σπίτι όπως είναι. Όμως, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να σώσετε την κατάσταση.
Βάψτε το. Βρείτε ένα χρώμα για υφάσματα που είναι κατά προσέγγιση το αρχικό και βάψτε όλο το ρούχο σας με το καινούργιο χρώμα.
Βάλτε σε όλο χλωρίνη. Δοκιμάστε να βάλετε σε όλο το ρούχο σας χλωρίνη και ό,τι προκύψει. Για να το κάνετε βάλτε σε μία λεκάνη το ρούχο σας με μικρή ποσότητα χλωρίνης. Αφήστε το για λίγο και έπειτα πλύνετε το ρούχο σας κανονικά. Πού ξέρετε… μπορεί να σας αρέσει το αποτέλεσμα.
Βάψτε τον λεκέ με ανεξίτηλο μαρκαδόρο. Αν το ρούχο σας είναι σκουρόχρωμο (μπλε ή μαύρο) και ο λεκές είναι πολύ μικρός τότε μπορείτε να τον βάψετε με ανεξίτηλο μαρκαδόρο. Ίσως χρειαστεί, όμως, να τον ξαναβάψετε μετά το πλύσιμο του ρούχου γιατί ο μαρκαδόρος μπορεί να ξεβάψει.
Βάλτε του κάποιο μπάλωμα. Αν ο λεκές σαν είναι σε κάποιο παντελόνι (κυρίως τζιν) μπορείτε να βάλετε ένα μικρό μπάλωμα στο σημείο. Αν το κάνετε σωστά όλοι θα νομίζουν ότι το μπάλωμα είναι σχέδιο του ίδιου του ρούχου.
Αν, από την άλλη μεριά, ο λεκές είναι πολύ πρόσφατος μπορείτε να τον αφαιρέσετε με ξίδι ή με οινόπνευμα. Με το που θα πέσει έστω και μία σταγόνα χλωρίνης στο ρούχο σας σπεύστε να ρίξετε πάνω στο λεκέ οινόπνευμα. Αφήστε το να δράσει για 15-20 λεπτά και έπειτα πλύντε το ρούχο σας κανονικά. To ίδιο ακριβώς μπορείτε να κάνετε και με το ξίδι. Ρίξτε μπόλικο ξίδι στο λεκέ και αφήστε το να δράσει για περίπου μισή ώρα. Κατά πάσα πιθανότητα ο λεκές σας θα φύγει.