δύο φορές το χρόνο ή όταν πηγαίνουν στον παιδίατρο.
Για να το μετρήσετε, όμως, θα χρειαστείτε τη συνεργασία του παιδιού, έτσι ώστε οι μετρήσεις να είναι ακριβείς, γι’ αυτό δώστε στις στιγμές αυτές έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα. Πρώτα απ΄όλα βρείτε ένα μέρος μέσα στο σπίτι, όπου κάθε φορά θα κάνετε τη μέτρηση.
Ίσως προτιμήσετε να αγοράσετε ένα αναστημόμετρο, που θα κρεμάσετε στον τοίχο ή πίσω από κάποια πόρτα. Τα αναστημόμετρα έχουν συνήθως χρωματιστά σχέδια και διαβαθμίσεις του μέτρου 165 εκ. ενώ υπάρχει και χώρος για να σημειώνετε τις δικές σας μετρήσεις μαζί με την ημερομηνία και την ηλικία του παιδιού.
Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κάσα μιας πόρτας ή τον τοίχο. Αν όμως προτιμήσετε τη λύση αυτή, προσέξτε μην καλύψετε τις επιφάνειες αυτές με μπογιά στην περίπτωση που ξαναβάψετε το σπίτι. Είναι μεγάλη διασκέδαση, τόσο για σας όσο και για το παιδί σας να διαπιστώσετε πόσο έχει μεγαλώσει!
Για να μετρήσετε το ύψος του, βάλτε το να σταθεί όρθιο, χωρίς παπούτσια με την πλάτη στον τοίχο. Το κεφάλι του θα πρέπει να είναι στητό και το παιδί να κοιτάει ευθεία μπροστά του. Χρησιμοποιήστε ένα χάρακα, ένα βιβλίο ή κάποια άλλη επίπεδη και σταθερή επιφάνεια, ευθυγραμμίστε το με την κορυφή του κεφαλιού του και βάλτε στον τοίχο το σημάδι (από την κάτω μεριά του χάρακα ή του βιβλίου).