Απλά μυστικά για να «πετάει» ο υπολογιστής σας

Όσο περνάει ο καιρός και με την εξέλιξη της τεχνολογίας οι υπολογιστές γίνονται πιο αργοί και μπορούν να σας δυσκολεύουν πολύ τη ζωή (εργασιακή και μη)…

Υπάρχουν όμως μερικά «μυστικά» για τους απλούς χρήστες, που μπορεί να βελτιώσουν σημαντικά την απόδοση του υπολογιστή και να σας γλιτώσουν από μερικές ώρες… αναμονής, μέχρι να πάρουν μπρος τα προγράμματα που χρησιμοποιείτε!

Προτού λοιπόν πάρετε την απόφαση να αποχωριστείτε το μηχάνημά σας και να του δώσετε το τελευταίο φιλί αποχαιρετισμού, δοκιμάστε τα παρακάτω μυστικά και… αποφασίστε μετά τι θέλετε να κάνετε.

1. Φροντίστε να «τρέχετε» τακτικά προγράμματα cleanup

Το CCleaner είναι μια εφαρμογή, που θα σας βοηθήσει να βρείτε και να διαγράψετε caches και προσωρινά αρχεία σε πολλές από τις εφαρμογές σας.

2. Αφαιρέστε περιττά οπτικά εφέ και animation

Σίγουρα, κάποια από αυτά κάνουν το λειτουργικό σας σύστημα να δείχνει πιο ωραίο, όμως δε θα προτιμούσατε καλύτερα ένα πιο γρήγορο υπολογιστή; Στα Windows 7, δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε το όμορφο μεν, αλλά «βαρύ» Aero theme. Κάντε δεξί κλικ στο desktop και επιλέξτε Personalize. Στη συνέχεια επιλέξτε το Window Color tab και ξε-τσεκάρετε το Enable transparency.

3. Ανανεώστε και… χρησιμοποιήστε το antivirus software

Οι διάφοροι ιοί και τα malware μπορούν να κάνουν -εκτός από κακό- πιο αργό τον υπολογιστή σας. Και φυσικά, η πρόληψη είναι πάντα η καλύτερη μέθοδος.

4. Αγοράστε περισσότερη RAM για πιο γρήγορο multitasking

Μια φτηνή και εύκολη αναβάθμιση στη RAM μπορεί να κάνει «θαύματα» στην ταχύτητα του υπολογιστή σας.


5. Περιορίστε τον αριθμό των εφαρμογών/προγραμμάτων που «τρέχουν» με την εκκίνηση του υπολογιστή.

Αν χρειάζεται να περιμένετε μερικά λεπτά μέχρι να ανοίξει ο υπολογιστής σας, τότε μάλλον «τρέχουν» πολλά προγράμματα παράλληλα κατά την εκκίνησή του. Αφαιρέστε όσα δε χρειάζεστε.

6. Αν καθυστερεί ο internet browser καθαρίστε την cache

Αν ο υπολογιστής σας «πασχίζει» κατά την περιήγησή σας στο διαδίκτυο, τότε το πρόβλημα μπορεί να μην το έχει ο ίδιος ο υπολογιστής, αλλά ο browser. Μπορεί κάθε browser να έχει ελαφρώς διαφορετικές ρυθμίσεις, όμως σε γενικές γραμμές μπορείτε να πάτε στο μενού Settings και από εκεί στο Ιστορικό (History) και να καθαρίσετε την cache.

7. Μην ξεχνάτε να κάνετε restart τακτικάa

Αν αφήνετε τον υπολογιστή σας συνεχώς σε λειτουργία, τα προγράμματα που έχει μπορεί να καταλαμβάνουν περισσότερη μνήμη απ’ ό,τι χρειάζονται. Φροντίστε να απενεργοποιείτε τον υπολογιστή σας, όταν δεν τον χρειάζεστε.

techit.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *