υπέροχο πρωϊνό με τους αγαπημένους σας. Πλήρης τροφή όχι μόνο για πρωϊνό αλλά και για γρήγορο και εύκολο γεύμα και δείπνο.
Υλικά συνταγής
8 αυγά
4 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
1 κιλό πατάτες κομμένες σε μικρά κομματάκια
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
3/4 φλ. τσαγιού τσένταρ τριμμένο
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στο γκρίλ στους 190 βαθμούς. Τοποθετείτε τη σχάρα στη μέση του φούρνου.
Βράζετε τις πατάτες ολόκληρες, με τη φλούδα τους σε αλατισμένο νερό (ή φούρνο μικροκυμάτων) και μετά τις κόβετε σε κομματάκια. Τις μεταφέρετε σε ένα ταψάκι 22-25 εκ. περίπου, βάζετε το σκόρδο (προαιρετικά) τις περιχύνετε με ελαιόλαδο ή βούτυρο, τις αλατοπιπερώνετε και τις ψήνετε στο προσθέτετε γκρίλ για 8 λ περίπου ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Τις βγάζετε από το φούρνο, στρώνετε από πάνω τα αυγά “μάτια” και ξαναβάζετε το ταψί στο φούρνο για 5-8 λ ή μέχρι να ψηθούν. Πασπαλίζετε με το τυρί και το μαϊντανό και συνεχίζετε το ψήσιμο για 2 λ περίπου ή μέχρι να λιώσουν τα τυριά.