Ford Motor Co. (ΗΠΑ): Η ρωσική αγορά αυτοκινήτων είναι η δεύτερη μεγαλύτερη της Ευρώπης και η Ford κατέχει μερίδιο 3% της αγοράς. Το 2013 πούλησε 105.000 οχήματα στη Ρωσία. Παράλληλα στη Ρωσία λειτουργούν τρία εργοστάσια.
General Motors CO. (ΗΠΑ): ….
Η GM το 2013 κατείχε το 9,1% της αγοράς και είχε πουλήσει 258.000 οήματα σρη στη Ρωσία. Επιπλέον έχει εργοστάσιο στην Αγία Πετρούπολη.
Exxon Mobil Corp. (ΗΠΑ): Το 2011 υπέγραψε συμφωνία με τη ρωσική Rosneft για την εκμετάλλευση δυνητικά τεραστίων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η αξία τους φτάνει τα 500 δισ. δολάρια
Citigroup Inc. (ΗΠΑ): Εχει δεκάδες καταστήματα στη Ρωσία και περιουσιακά στοιχεία που φτάνουν τα 10,3 δισ. δολάρια
JPMorgan (ΗΠΑ): Η έκθεση στη ρωσική αγορά φτάνει τα 4,7 δισ. δολάρια
Reiffeisen Bank (Αυστρία): Η έκθεση της αυστριακής τράπεζας σε Ρωσία και Ουκρανία ανέρχεται σε 18 δισ.
BP (Βρετανία): Η ΒΡ κατέχει σχεδόν το 20% των μετοχών της Rosneft, με την τελευταία να συμβάλει το δ΄τρίμηνο κατά 1 δισ. Ευρώ στα κέρση της ΒΡ
Total (Γαλλία): Κατέχει το 20% του Yamal LNG, πρόκειται για ένα τεράστιο έργο υγροποιημένου φυσικού αερίου στο ρωσικό Βορρά.
Fortum (Φινλανδία): Πρόκειται γαι τη μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφελείας της Φινλανδίας, η οποία περιμένει από τη ρωσική αγορά το 25% των εσόδων της το 2016.
Renault-Nissan (Γαλλία-Ιαπωνία): Μέσω της Avtovaz ελέγχει το 29% της ρωσικής αγοράς αυτοκινήτων.
Danone (Γαλλία): Για την εταιρεία η ρωσική αγορά είναι η μεγαλύτερη. Το 2012 έκανε εκεί το 10% των πωλήσεων της.
Carlsberg (Δανία): Η δανική ζυθοποιία έκανε το 2012 το 40% του τζίρου της στη ρωσική αγορά.
Glencore Xstrata (Ελβετία): Δραστηριοποιείται στα χρηματιστηριακά εμπορεύματά και η έκθεση της αγγίζει τα 7 δισ. δολάρια.
Enel (Ιταλία): Ο μεγαλύτερος ηλεκτροπαραγωγός της Ιταλίας προβλέπεται ότι το 2016 θα λάμβανε τα 10% των εσόδων της από τη Ρωσία.
Eon (Γερμανία): Η εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και προμήθειας φυσικού αερίου αναμενόταν να λάβει το 3% των εσόδων της το 2016 από τη ρωσική αγορά.