τους μετανάστες με το ποσό των οκτώ δολαρίων (ένα δολάριο την ώρα). Οι “κομπάρσοι οπαδοί” λαμβάνουν το ποσό αυτό για να δείχνουν ότι απολαμβάνουν το θέαμα στα γήπεδα της χώρας, να χειροκροτούν την ομάδα, να φωνάζουν συνθήματα και να δείχνουν ότι ανήκουν στο φίλαθλο κοινό.
Σύμφωνα με το «RussiaToday», λαμβάνοντας το ποσό των οκτώ δολαρίων, οι μετανάστες που δέχονται να αυξήσουν το κομπόδεμά τους και να προσποιηθούν τους κομπάρσους οπαδούς, θα πρέπει να ντύνονται και ανάλογα: ως ντόπιοι , με λευκές κελεμπίες και μαντήλα που καλύπτει το κεφάλι.
«Το Κατάρ έχει αληθινό πάθος για τα σπορ. Τα πάντα στη χώρα μου, περιστρέφονται γύρω από τον αθλητισμό», υποστηρίζουν ανώτατοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Κατάρ.
Οι καταριανές αρχές προέβησαν σε αυτό το κόλπο αφού οι ντόπιοι δεν γεμίζουν τα γήπεδα. Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση στο Κατάρ, τα 2/3 των ντόπιων δεν παρακολούθησαν ποδοσφαιρικούς αγώνες κατά τη διάρκεια της περασμένης αθλητικής περιόδου, ενώ τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι οι κομπάρσοι – ηθοποιοί ήταν ένας από τους λόγους που τους κράτησαν μακριά από τα γήπεδα.
Βλέποντας άδεια τα γήπεδα και ενόψει του Μουντιάλ το 2022 που θα διεξαχθεί στη χώρα, ανώτεροι αξιωματικοί της χώρας, αποφάσισαν να προσλάβουν μετανάστες προκειμένου να προσποιούνται τους οπαδούς.
«Το να είμαι μέσα στο πλήθος και να φωνάζω και να χορεύω, είναι κάτι καλό για μένα γιατί αμείβομαι καλά», λέει ένας από τους μετανάστες δηλώνοντας ευχαριστημένος με αυτό που κάνει. Επιπλέον, εκτός από τα χρήματα, δελεαστικό είναι και το γεγονός ότι στα ποδοσφαιρικά στάδια υπάρχει δωρεάν Wifi, κατά συνέπεια οι μετανάστες μπορούν να αλληλογραφούν διαδικτυακά με τις οικογένειές τους.