Ένα από τα αγαπημένα μου συστατικά είναι το σκόρδο, έτσι ψάχνω τρόπους για να το χρησιμοποιώ σε κάνε νέα συνταγή που φτιάχνω. Και όποτε βρίσκω κάποιο κόλπο με βάση το σκόρδο, το προσθέτω στην λίστα με τα μαγειρικά μου τρικς.
Έτσι φυσικά ενθουσιάστηκα όταν είδα πως μπορώ να φτιάξω μόνος μου αλάτι σκόρδου, έτσι ώστε να είναι πολύ πιο φρέσκο από το εμπορεύσιμο.
Συστατικά:
1 σκελίδα σκόρδου, ξεφλουδισμένη 1 κούπα αλάτι
Οδηγίες:
Προθερμαίνεται τον φούρνο στους 80 °C Τοποθετήστε τις σκελίδες σκόρδου και το αλάτι στο πολυμίξερ
Επεξεργαστείτε το για 20 λεπτά μέχρι το σκόρδο να αλεστεί πλήρως Απλώστε το μείγμα σε ένα ευθυγραμμισμένο χαρτί φύλλου ψησίματος Ψήστε το για 1 ώρα στους 80 °C Μεταφέρετε το μείγμα πίσω στο πολυμίξερ Επεξεργαστείτε το μείγμα για 20 λεπτά μέχρι το μείγμα να διαθέτει την συνοχή ενός καλαμποκάλευρο. Τοποθετήστε το αλάτι σκόρδου σε ένα αποθηκευτικό βάζο.