xOrisOria News

Βοσνία! Στο «φώς» στοές 20.000 ετών δίπλα στη «Πυραμίδα του Ηλίου» (Εικόνες)

1Η επίμονη εργασία του Δρ Οσμανάγκιτς και της ομάδας του, απέδειξαν την ύπαρξηενός συμπλέγματος στοών που οδηγεί προς την λεγομένη «Μεγάλη Πυραμίδα του Ήλιου» στηΒοσνία.

Οι σήραγγες έχουν μήκος πολλά χιλιόμετρα τα οποία ακόμα δεν έχουν χαρτογραφηθεί. Μέχρι στιγμής, δέκα χρόνια έχουν περάσει και ο Δρ Οσμανάγκιτς και η ομάδα του έχουν καταφέρει να εξερευνήσουν και να ανασκάψουν μόνο το 2% του συμπλέγματος των σηράγγων. Σύμφωνα με τους ερευνητές οι υπόγειες σήραγγες στη περιοχή Ravne είναι ένα από τα ασφαλέστερα μέρη στον πλανήτη. Η κυκλοφορία του αέρα στο λαβύρινθο είναι τέλεια και επιτρέπει τη φυσιολογική αναπνοή. Αυτό είναι δυνατό χάρη στο διαφορετικό ύψος των σηράγγων, που από τη διαφορά πίεσης βοηθά να περνά τον αέρα σαν να ήταν ένας φυσικός ανεμιστήρας, όπως γράφει σε δημοσίευμα του η ιστοσελίδα ancient-code.

Η απόσταση από την είσοδο των σηράγγων στην «Πυραμίδα του Ήλιου» είναι 2,9 χιλιόμετρα.

Μία από τις πιο σημαντικές λεπτομέρειες σχετικά με τις σήραγγες είναι η συγκέντρωση των αρνητικών ιόντων, η οποία είναι δεκάδες φορές υψηλότερη από τα συνηθισμένα, την οποία προκαλεί ο αέρας και να είναι καθαρό από ιούς και βακτήρια. Για το λόγο αυτό, το συγκρότημα πιθανότατα χρησιμοποιήθηκε ως τόπος θεραπείας και ίασης στο μακρινό παρελθόν.

Ο Δρ Οσμανάγκιτς και η ομάδα του για την αρχαιολογική μελέτη στη «Κοιλάδα των Πυραμίδων» στην Βοσνία έχουν κάνει καθαρισμό σε τμήματα των σηράγγων,  ενισχύοντας κάποια άλλα με ξύλινους δοκούς.

Χαραγμένα στο βράχο σύμβολα η γράμματα

Το ίδρυμα έχει διαπιστώσει ότι υπάρχουν δύο διαφορετικοί πολιτισμοί στην κατασκευή των σηράγγων Ravne. Οι αρχικοί κατασκευαστές του λαβυρίνθου δημιούργησαν αυτούς τους υπόγειους θαλάμους, περισσότερα από 20 χιλιάδες χρόνια πριν, όπως υποστηρίζει ο Δρ Οσμανάγκιτς. Ένας μεταγενέστερος πολιτισμός προσπάθησε να σκεπάσει τις σήραγγες και είναι βέβαιο ότι δεν τις χρησιμοποίησαν για τίποτα. Αυτός ο αρχαίος πολιτισμό προσπάθησε να γεμίσει τις σήραγγες με διαφορετικούς τύπους υλικού και χώματος 5000 χρόνια περίπου πριν.

Ηλίας Σιατούνης

πηγη

Use Facebook to Comment on this Post