ίωση-και το λέμε με αγάπη-κάνει πάντα σαν ένα μεγάλο μωρό.
Οι γυναίκες, από την άλλη πλευρά, μπορεί και να μην αναφέρουν καν ότι έχουν αρρωστήσει, ούτε να σέρνονται όλη μέρα από τον καναπέ στο κρεβάτι. (Το φαγητό δεν μαγειρεύεται μόνο του άλλωστε κάθε ημέρα.)
Όπως φαίνεται, ίσως υπάρχει κάποια επιστημονική εξήγηση για το λόγο που οι άνδρες συμπεριφέρονται με παραπάνω γκρίνια και φαίνονται τόσο αβοήθητοι όταν παθαίνουν γρίπη. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς ανακάλυψαν ότι τα αυξημένα επίπεδα οιστρογόνων μπορεί πράγματι να έχουν αντι-ιικά αποτελέσματα που βοηθούν στην προστασία απέναντι σε πιο επιθετικά συμπτώματα.
Ο λόγος; Όταν ένας ιός εισβάλλει στο σώμα, προκαλεί την ασθένεια με την αναπαραγωγή του μέσα στο κύτταρο-ξενιστή. Ο αριθμός των αντιγράφων που κάνει μέσα στο σύστημά σου είναι αυτός που καθορίζει τη σοβαρότητα και το πόσο άρρωστος νιώθεις. Όμως, οι ενώσεις οιστρογόνων μπορούν στην πραγματικότητα να μειώσουν την ποσότητα αναπαραγωγής του ιού, αλλά μόνο στις γυναίκες.
Γνωρίζουμε ήδη από προηγούμενες έρευνες ότι υπάρχει κάποια σύνδεση ανάμεσα στα οιστρογόνα και το ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά σύμφωνα με την έρευνα αυτή, η σύνδεση που αφορά την γρίπη αποτελεί μεγάλα νέα και θα μπορούσε να υποδείξει ότι τα οιστρογόνα είναι ακόμα πιο ισχυρά από ό,τι θα φαντάζονταν αρχικά οι επιστήμονες.
Στο μεταξύ, προσπάθησε να μην δυσανασχετείς κάθε φορά που δίνεις ένα χαρτομάντιλο στον καλό σου. Ένας τυπικός ιός διαρκεί μόνο 48 με 72 ώρες!