Γιατί το πέος είναι πάντα ελαφρώς πιο σκούρο από το υπόλοιπο δέρμα

1Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί το πέος σας είναι πιο σκούρο από ό,τι το υπόλοιπο σώμα σας; Δεν είναι η ιδέα σας!

Είτε το δέρμα σας είναι λευκό, είτε έχει πιο σκούρα απόχρωση καφέ, ή μαύρου, τα γεννητικά όργανα και οι θηλές σκουραίνουν σταδιακά με φυσικό τρόπο κατά τη διάρκεια της εφηβείας. Αυτό είναι αποτέλεσμα της επίδρασης των ορμονών, σύμφωνα με τον δρ Shaunak Patel, δερματολόγο από το iCliniq.

Όταν τα αγόρια περνούν από την εφηβεία, το σώμα τους παράγει περισσότερες σεξουαλικές ορμόνες (ανδρογόνα). Τα ανδρογόνα είναι υπεύθυνα για τα δευτερογενή σεξουαλικά χαρακτηριστικά, όπως οι αλλαγές σε πρόσωπο, σώμα και μαλλιά. Μία από αυτές είναι και ο χρωματισμός του δέρματος. Αυτό συμβαίνει όταν τα ανδρογόνα αντιδρούν στα μελανοκύτταρα, δηλαδή στα κύτταρα του δέρματος που παράγουν μελανίνη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τον πιο σκουρόχρωμο χρωματισμό της βουβωνικής χώρας και το οσχέου. Όσο για το στόμα και τις γεννητικές περιοχές, τα χείλη παράγουν περισσότερο φαιομελανίνη, μια κοκκινωπή χρωστική ουσία. Αυτό σημαίνει ότι απλά με το να φαίνονται πιο κοκκινωπά, τα γεννητικά όργανα φαίνονται επίσης και πιο σκούρα.

Εκτός από την εφηβεία, ένας άλλος παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει το χρώμα του δέρματος, ειδικά στη βουβωνική χώρα και το όσχεο, είναι η τριβή. Η δρ Lindsey Bordone, δερματολόγος στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Columbia στη Νέα Υόρκη, υποστηρίζει ότι: “Το δέρμα γίνεται πιο παχύ με τη χρόνια τριβή, οπότε αν υπάρχει τριβή σε μια περιοχή, τότε με το πέρασμα του χρόνου θα παρατηρήσετε ότι το δέρμα εκεί έχει μια πιο σκληρή υφή με λίγο πιο σκούρο χρώμα”.

Υπάρχουν, επίσης, αρκετές παθήσεις που μπορούν να συμβάλλουν στην πιο σκούρα απόχρωση του πέους. Μια ορμονική ανισορροπία, ή διαταραχή στα επίπεδα γλυκόζης (όπως σε άτομα με διαβήτη) μπορεί να κάνει τον οργανισμό να παράγει περισσότερη χρωστική ουσία, σύμφωνα με τον δρ Patel. Η παχυσαρκία μπορεί επίσης να δημιουργήσει πιο σκούρο δέρμα σε διάφορα σημεία, όπως οι μηροί και τα γεννητικά όργανα, λόγω της προοδευτικής τριβής του δέρματος. Λιγότερο γνωστές παθήσεις, όπως η μελανίζουσα ακάνθωση, μπορεί να οδηγήσουν σε πιο σκούρα απόχρωση του δέρματος στο πίσω μέρος του λαιμού, στην βουβωνική χώρα και στις μασχάλες, σύμφωνα με την Κλινική Mayo.

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *