ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΥΝΕΤΕ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ

Κόντρα στις φήμες και τις προκαταλήψεις που συνηθίζουν να λένε οι μεγάλοι στους μικρότερους για να μην καταπίνουν τα κουκούτσια του καρπουζιού, οι επιστήμονες γκρεμίζουν τους μύθους και μας παροτρύνουν να τα τρώμε.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε και παρουσιάζει το οnmed.gr, οι σπόροι αποδεικνύονται super food, καθώς είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά, ενώ αυτοί που έχουν φυτρώσει και βλαστήσει, είναι ακόμη πιο θρεπτικοί από τους «αφύτρωτους» σπόρους.

Συγκεκριμένα, περιέχουν βιταμίνη Β, μαγνήσιο, μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λίπη. Ενδεικτικά, μόλις 1/8 του φλιτζανιού σπόροι περιέχουν 10 γραμμάρια πρωτεΐνης-ποσότητα συγκρίσιμη με όση πρωτεΐνη περιέχει ένα γιαούρτι.

Παράλληλα, όπως διαπίστωσαν οι ειδικοί, οι φυτρωμένοι σπόροι όταν βλαστήσουν, απορροφούν θρεπτικά συστατικά, αυξάνουν την πυκνότητα των θρεπτικών ουσιών και γίνονται πιο εύπεπτοι.

Τέλος, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι η κατανάλωσή τους μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης, της φλεγμονής και του κινδύνου για καρδιακή νόσο και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *