Υλικά
1 έτοιμη, νωπή ζύμη για πίτσα (τη βρίσκουμε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ, δίπλα στα φρέσκα φύλλα και στις σφολιάτες)
2 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
1 κουτ. σούπας πάστα ελιάς
4 πιπεριές Φλωρίνης, από βαζάκι, καλά στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
150 γρ. γραβιέρα της αρεσκείας μας, κομμένη σε κύβους περίπου 1 εκ.
150 γρ. καπνιστό τυρί της αρεσκείας μας, όπως μετσοβόνε, κομμένο σε μικρούς κύβους (περίπου 1 εκ.)
150 γρ. φορμαέλα, κομμένη σε κύβους περίπου 1 εκ. (ημίσκληρο τυρί από αιγοπρόβειο γάλα, με ελαφρώς πικάντικη γεύση και γνωστότερη την ΠΟΠ φορμαέλα Αραχώβης. τη βρίσκουμε στα περισσότερα σούπερ μάρκετ και τυροπωλεία) ή μαστέλο ή άλλο μαστιχωτό τυρί
1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C και λαδώνουμε ελαφρώς το ταψί.
Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τον ντοματοπελτέ με τον πολτό ελιάς, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, αλατοπίπερο και 40 ml νερό, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να αναμειχθούν. Απλώνουμε τη ζύμη στο ταψί και την καλύπτουμε με τη σάλτσα ντομάτας και ελιάς. Σκορπίζουμε ομοιόμορφα την πιπεριά Φλωρίνης και τα τυριά. Ψήνουμε για περίπου 10 – 15 λεπτά ή μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η ζύμη και από κάτω. Ελέγχουμε ανασηκώνοντας προσεκτικά μια άκρη της με τη σπάτουλα.
Σερβίρουμε την πίτσα ζεστή συνοδεία φρέσκιας πράσινης σαλάτας.
Στο ποτήρι μας: Ολοκληρώστε το σκηνικό αναζητώντας ένα Cianti Classico.