Κι όμως, μια νέα θεωρία λέει ότι αυτή η μέθοδος είναι εντελώς… λάθος! Και για το φαγητό, αλλά και για το… περιβάλλον. Θεωρητικά ο σωστός τρόπος μαγειρέματος είναι ο εξής: Παίρνουμε ένα βαθύ… τηγάνι. Βάζουμε τα μακαρόνια, χωρίς νερό.
Στη συνέχεια προσθέτουμε κρύο νερό μέχρι να καλυφθούν τα μακαρόνια και όχι περισσότερο. Το κρύο νερό επιτρέπει στα μακαρόνια να μην «κολλήσουν» μεταξύ τους και το τηγάνι, επειδή είναι πιο ρηχό από κατσαρόλα, χρειάζεται λιγότερο νερό. Τα μακαρόνια βράζουν σωστά και στο τηγάνι μένει κάτι σαν υδαρή «σάλτσα» που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία κανονικής σάλτσας. Και κάνουμε καλό και στο περιβάλλον, εξοικονομώντας νερό!