Την Κυριακή 1η Ιουλίου, μια Κυριακή μετά τις Τουρκικές εκλογές και την Νίκη του Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Παλαιά Βουλή, στην κεντρική αίθουσα των συνεδριάσεων , η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία Ελλάδος, οργάνωσε, σε μια κατάμεστη αίθουσα, στο πλαίσιο των ετήσιων εκδηλώσεων της, μια ακόμα ανοιχτή συζήτηση με θέμα : «ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ & ΕΘΝΙΚΑ ΠΡΟΤΑΓΜΑΤΑ, ΝΕΑ & ΠΑΛΑΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗ ΜΕΙΖΟΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ, ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ – ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ – ΟΙ ΗΠΑ, ΤΟ ΝΑΤΟ, Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε., ΓΑΛΛΙΑΣ, ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ». Κεντρικοί προσκεκλημένοι και εισηγητές ήταν ο καθηγητής Οικονομικής Γεωπολιτικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ιωάννης Μάζης, ο Κώστας Γρίβαςς, αν. Καθηγητής στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, ο Δρ. Γιώργος Φίλης, καθ. Διεθνών Σχέσεων στο Αμερικανικό Κολέγιο και αν. Καθ. Στην Σχολή Εθνικής Άμυνας, και ο δημοσιογραφος της ΕΡΤ και διεθνολόγος Δημήτριος Απόκης. Την συζήτηση συντόνισε η συνάδελφος δημοσιογράφος Δέσποινα Συριοπούλου συνεργάτιδα της Αμερικανικής εταιρίας αναλύσεων «Stratfor» και των Eπικαίρων.
Την εκδήλωση άνοιξε με μικρό και σύντομο χαιρετισμό ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας ιατρός Δρ. Ιωάννης Αθανασιάδης ο οποίος αφού καλοσώρισε τους προσκεκλημένους του τονίζοντας ότι σε ότι αφορά το θέμα συζήτησης που επελέγη με αφορμή τις εκλογές στην Τουρκία, το, μόνιμο, βασικό και κεντρικό μείζονος εθνικής σημασίας ζήζημα, όπως και για όλες τις Παμμακεδονικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα, ήταν και θα παραμένει το ζήτημα της υπόθεσης των Σκοπίων και όσων δημιούγησε η ύπαρξη αυτού του κράτους από την ίδρυση του από τον Τίτο. Την εκδήλωση τίμιησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της ένωσης κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, βουλευτές από την ΝΔ , εκπρόσωποι τοπικής αυτοδιοίκησης με προεξάρχοντα τον δήμαρχο Άργους κ. Καμπόσο και 10αδες πρόεδροι ενώσεων μακεδονικών συλλόγων ανά την Ελλάδα.
Σε ότι αφορά την συζήτηση και την εξέλιξη της, με τις απροσδόκητες -νέες επί πλέον- αποκαλύψεις εκ μέρους του καθ. Ιωάννη Μάζη σε ότι αφορά τις εκλογές στην Τουρκία τον Πρόεδρο Τ. Ερντογάν και την επομένη ημέρα στην γειτονική χώρα, αφενός, και αφετέρου όσων αρχικώς υποστήριξε και αποκάλυψε ο δημοσιογράφος(στην ΕΡΤ) και διεθνολόγος κ. Δημήτρης Απόκης περί Ελληνικής κοινότητας στις ΗΠΑ και του (δήθεν) Lobby, περίπου σε μια σύνοψη ειπώθηκαν τα εξής:
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΖΗΣ Υπήρξε αποκαλυπτικός για ακόμα μια φορά τονίζοντας μεταξύ πολλών άλλων τα εξής: «Η σημερινή διεθνής κατάσταση χαρακτηρίζεται από δυο ρεύματα, τα οποία έχουν ταράξει έντονα πλέον τη δική τους παρουσία και σε επίπεδο της διεθνούς διανόησης και σε επίπεδο των πολιτικών ελίτ του πλανήτη: το επικρατούν ρεύμα της παγκοσμιοποίησης και της διεθνούς διακυβέρνησης (που χρειάζεται έναν παγκόσμιο κυβερνήτη, κάτι που δεν είναι τόσο αθώο, όσο παρουσιάζεται). Το δεύτερο ρεύμα είναι αυτό της αναβίωσης των εθνικών και πολιτισμικών ταυτοτήτων, οι οποίες αναδύονται και πάλι ισχυρές, έχοντας αντιληφθεί τον κίνδυνο των δημοκρατιών που συνεπάγεται το πρώτο ιδεολογικό ρεύμα και προσπαθώντας να δημιουργήσουν ένα νέο σύστημα διεθνούς ειρήνης, το οποίο να βασίζεται σε ρεαλιστικές αρχές και σε καλές διμερείς σχέσεις μεταξύ και των διεθνών πόλων ισχύος αλλά και των επιμέρους υποσυστημάτων γεωγραφικών, πολιτικών, οικονομικών, και κοινωνικών, όπως και αμυντικών του πλανήτη.Σήμερα όποιος θέλει να σκεφτεί υπό το πρίσμα μιας εθνικής πολιτισμικής ταυτότητας, μνήμης και ιστορίας, θεωρείται λαϊκιστής.
Τι είναι Ελληνισμός (έχοντας μια μαρξιστική προσέγγιση): η ελληνική γλώσσα, η εξ αυτής προκύψαψα ελληνική γραμματεία, η δι αυτής περιχαρακοθείσα εθνική ταυτότητα, τα ήθη, τα έθιμα και οι παραδόσεις, όπως και η μνήμη που συνδέει όλα τα ανωτέρω με συγκεκριμένους γεωγραφικούς χώρους. Όλο αυτό ξεκινάει από τη γλώσσα.
Τουρκικές εκλογές:
Από τις κάλπες, από ότι φαίνεται, από τα στοιχεία που εδόθησαν στη δημοσιότητα, η κατάσταση δεν ήταν αυτό που θα λέγαμε χαρακτηριστικούς του ευρωπαϊκού πολιτικού πολιτισμού, ούτε του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού. Ο κ. Ερντογάν εξήλθε νικητής και τροπαιοφόρος. Τι όμως εξήλθε από πολιτικής και ιδεολογικής άποψης, ως νικήτρια ιδεολογία; Ο ισλαμοφασισμός. Δεν είναι συναισθηματική η προσέγγιση αυτή. Όλοι γνωρίζετε το σύμβολο των γκρίζων λύκων, οι οποίοι είναι εθνικοσοσιαλιστές Τούρκοι, δηλαδή ναζί Τούρκοι. Και όλοι μάθατε τον χαιρετισμό τον αδελφών μουσουλμάνων. Σημειώνω δε πως οι Έλληνες δημοσιογράφοι είναι πολύ επιεικείς. Μιλάνε για τον κ. Μπαχτσελί με τον όρο από συντηρητικός έως ακροδεξιός. Κανείς δεν τον ονομάζει φασίστα, ενώ είναι. Και για τον άλλο χαιρετισμό των αδελφών μουσουλμάνων δεν γίνεται καθόλου κουβέντα, τον οποίο τον βλέπουμε στην Θράκη, σε όλες τις συγκεντρώσεις του κ. Ερντογάν. Ευτυχώς που ήρθε ο κ. Άσαντ στη συνέντευξή του στον κ. Παπαχελά και του είπε ευθέως ότι είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση της Άγκυρας είναι ουσιαστικά υπό την ηγεμονία και την εξουσία των Αδελφών μουσουλμάνων. Αυτό το κίνημα των αδελφών μουσουλμάνων είναι η διεθνής μήτρα του του ισλαμιστικού κινήματος, αυτούς που σήμερα ονομάζουμε τζιχαντιστές, ριζοσπάστες κτλ. Αυτό εξήλθε νικητής από τις τουρκικές εκλογές. Και αυτό είναι ένα μείγμα εκρηκτικό. Αυτό θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε από τούδε και στο εξής. Και αυτό δεν αντιμετωπίζεται απλά με καλή θέληση. Η καλή θέληση είναι απλά απαραίτητη για τις καλές διμερείς σχέσεις. Να γνωρίζουμε πολύ καλά ότι κοντά στην καλή θέληση πρέπει να υπάρχει και η καλή προετοιμασία για την ασφάλεια. Και για την ασφάλεια των εθνικών εδαφών και για την ασφάλεια της εθνικής κυριαρχίας, η οποία τίθεται εν κινδύνω.
Το τι σημαίνει να υπάρχουν στο έδαφός μας πυρήνες και θύλακες –πριν την έλευση του προέδρου Ομπάμα ο ίδιος ο υπουργός μετανάστευσης μας είχε ενημερώσει ότι εξαρθρώθηκε πυρήνας του τζιχαντιστικού ριζοσπαστικού ισλάμ, του ΙΣΙΣ στην Ελλάδα. Αυτό ξανάγινε άλλη μια φορά με επίσημη ανακοίνωση. Δεν είναι δικιές μου δηλώσεις ή φοβίες. Να λάβουμε πολύ σοβαρά υπ όψη ότι είναι τελείως διαφορετικά να μιλάμε για οργανωμένο ισλαμιστικό κίνημα, το οποίο να βασίζεται στο διεθνές δίκτυο, με πολύ ισχυρές ρίζες και στις ΗΠΑ και στον Καναδά, και στη Βρετανία, και θύλακες, οι οποίοι υπακούουν στους Αδελφούς Μουσουλμάνους και τελείως διαφορετικό να μιλάμε εν γένει για το Ισλάμ. Είναι τελείως διαφορετικές οι δυο προσεγγίσεις. Πόσοι όμως χρειάζονται για να δημιουργήσουν κενό ασφάλειας, άκρως επικίνδυνο σε μια θερμή ρήξη, την οποία ουδείς εύχεται μεταξύ της Ελλάδος και της Τουρκίας; Πέντε άτομα, τα οποία καταλλήλως καθοδηγημένα και καταλλήλως ενδεδυμένα μπορούν να ρίξουν ανά πάσα στιγμή την οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση. Αρκεί να λάβουν την κατάλληλη εντολή. Αυτό θα το αντιμετωπίσουμε. Η Τουρκία δεν πρόκειται να παραμείνει ανενεργή, εάν τα Σκόπια εισέλθουν στο ΝΑΤΟ. Εάν τα Σκόπια εισέλθουν στο ΝΑΤΟ, μαζί με την Αλβανία υπό την επιρροή της Τουρκίας, θα δημιουργηθεί ένας άξονας, αυτή τη φορά εντός του ΝΑΤΟ, ο οποίος θα έχει Άγκυρα, Σκόπια, Τίρανα και αυτός ο άξονας θα είναι πολύ οδυνηρός για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα. Το ΝΑΤΟ είναι ένας συλλογικός θεσμός, πολιτικός, αμυντικός, ο οποίος έχει τα όρια του. Το βλέπουμε αυτό με την περίπτωση των δυο ελλήνων στρατιωτικών μας. Βρίσκονται στις φυλακές παρά τις προσπάθειες μας ως Ελληνική κυβέρνηση και ως Έλληνες πολιτικοί και πολιτικοί αρχηγοί να παρακαλέσουμε και να ενθαρρύνουμε τον μηχανισμό του ΝΑΤΟ να απαλλάξει τη συμμαχία από αυτό το αίσχος, όπου ένα κράτος μέλος του ΝΑΤΟ κρατάει τρεις μήνες τώρα δυο στρατιωτικούς του άλλου κράτους μέλους, δηλ συμμάχου κράτους, χωρίς να έχει καταθέσει ούτε καν μια δικογραφία, ένα κατηγορητήριο.Συνεπώς αν δεν έχουμε νύχια να ξυστούμε, δεν θα μας ξύσει κανένας άλλος».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΙΛΗΣ στην εισήγηση του ανέλυσε διεξοδικά, ιστορικά και πολιτικά το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Ειδικότερα στο δια ταύτα ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής : δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος! Είναι σλαβικής και Βουλγαρισκής προέλευσης και αντίστοιχων καταγωγής με επιμειξίες με τους Σέρβουςκαι άλλες σλαβικές εθνότητες. Το όνομα Μακεδονία δεν έχει κανένα λόγο να δίδεται στην συγκεκριμένη περιοχή διότι πολύ απλά η Μακεδονία γεωγραφικά και ιστορικά τελειώνει περίπου στα 20 χιλμ βορείως των συνόρων μας. Αυτοί οι γεωγραφικοί προσδιορισμοί, και τοπωνύμια που αναφέρονται σήμερα ως μακεδονικές γεωγραφικές αναφορές ήταν όσες διαιρέσεις, της Μακεδονίας αλλά και βορείως αυτής, υπήρξαν στην ευρύτερη περιοχή την μακρά οθωμανική περίοδο τον 19ο αιώνα. Το ζήτημα αυτό έχει δημιουργηθεί εξ αιτίας της Πανσλαβικής πολιτικής στα Βαλκάνια της Ρωσίας και της Βουλγαρίας το β μισό του 19ου αιώνα και εν τέλει με την συνθήκη του Αγ. Στεφάνου σε μια προσπάθεια της Ρωσίας να βρει διέξοδο στα θερμά ύδατα της Αντ. Μεσογείου και στο Αιγαίο μετά τον ΡωσοΘοωμανικό πόλεμο το 1876-1878. Άγγλοι και Γάλλοι δεν θα το επέτρεπαν. Τι έκανε ; Χρησιμοποίησε τους Βούλγαρους και τους Γιογκοσλάβους. Δηλαδή δημιούργησε την συνθήκη του Αγ. Στεφάνου το οποίο προέβλεπε ένα βουλγαρικό κράτος το οποίος θα ξεκίναγε από το Δούναβη και θα έφτανε μέχρι την Λάρισσα! Το όλο ζήτημα αναιρέθηκε με την συνθήκη του Βερολίνου το 1878. Οι μεγάλες δυνάμεις της εποχής η Γερμανία του Μπίσμαρκ η Γαλλία και η Αγγλία εναντιώθηκαν. Επομένως το όλο ζήτημα των Σκοπίων δεν είναι κάτι που έφτιαξε μόνον ο Τίτο αλλά επί της ουσίας έχει να κάνει με την προσπάθεια των Σλάβων να βρουν διέξοδο προς το Αιγαίο.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΠΟΚΗΣ. Επικεντρώθηκε στην ανάλυση του στον αμερικανικό παράγοντα, ανεξαρτήτως της εκλογής του Ντ. Τράμπ και μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής: «τις τελευταίες δυο 10ετιες υπήρξε μια άκρατη επικράτηση της λεγόμενης Παγκοσμιοποίησης. Το τελευταίο διάστημα, αυτό που κρίνεται στην διαμάχη μεταξύ των εκφραστών της Παγκοσμιοποίησης και των εκφραστών υποστηρικτών στην αναγκαιότητα στην επιστροφή του έθνους κράτους , είναι ποια από τις δυο τάσεις θα επικρατήσει. Τις τελευταίες δυο 10ετιες φάνηκε πως αυτή η μορφή στρεβλής παγκοσμιοποίησης κέρδιζε αυτή την μάχη. Τα δεδομένα όμως άλλαξαν, και όχι μόνο με την εκλογή του Ντ. Τράμπ αλλά με όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη. Η εκλογή του Ντ. Τράμπ υπήρξε κομβική και τις παραπέρα εξελίξεις και θα επιτείνει αυτές τις ραγδαίες εξελίξεις στην Ευρώπη όπως παρατηρούμε. Δεν έχει να κάνει με το πρόσωπο του Αμερικανού Προέδρου αλλά με τις ιδέες που έχουν αρχίσει να επικρατούν και τις διατράνωσε κατά την προεκλογική του εκστρατεία του 2016 ο Ν. Τράμπ. Ποιες ιδέες; Την ιδέα του εθνικού συμφέροντος που αντιπροσωπεύει η ένοια του έθνους κράτους χωρίς απαραίτητα να αντιστρατεύεται την πραγματική και αληθινή παγκοσμιοποίηση. Δυστυχώς, σε ότι μας αφορά εμάς τους ενθώπους της ενημέρωσης, μετά από τόσες 10ετιες που επικρατεί αυτό το στρεβλό σύστημα της παγκοσμιοποίησης συνοψίζοντας όλη την κριτική στο πρόσωπο του Ντ. Τράμπ, υπάρχει πολύ μεγάλη παραπληροφόρηση. Διαστρέβλωση! Η μάχη έχει να κάνει περισσότερο με αυτό που αντιπροσωπεύει ο Αμερικανός πρόεδρος και αυτό είναι η επιστροφή στην ένοια του έθνους κράτους, παρά με τα δήθεν σκάνδαλα που επιχειρούν να του προσάψουν περί ανάμειξης της Ρωσίας στις Αμερικανικές εκλογές». Ο Δημοσιογράφος σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του αναφέρθηκε στο ρόλο των Ελλήνων της Αμερικές και στους επαγγελματίες πατριώτες που μια ομάδα αντί να προσωθεί τα εθνικά συμφέροντα -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε – προωθεί τα δικά της προσωπικά ιδιωτικά και επαγγελματικά συμφέροντα και πέραν αυτών τίποτα απολύτως! Αυτό μας λέει -συνέχισε – η ιστορία και το αποτέλεσμα! Όλων αυτών των ετών! Το μόνο που έχουμε είναι δημόσιες σχέσεις με τους γερουσιαστές το πολιτικό σύστημα και το Λευκό Οίκο και τίποτα άλλο! Δυστυχώς!
ΚΩΣΤΑΣ ΓΡΙΒΑΣ μεταξύ άλλων μετά την ανάλυση του για το νέο πολυ πολικό διεθνές σύστημα και τις νέες στρατηγικές που απλώνονται από Ρωσία, Κίνα, και άλλες νεόερες αναδυόμενες δυνάμεις ανέφερε τα και εξής: «Το νέο διεθνές σύστημα, αντίθετα με ό,τι πιστεύει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, είναι πολύ-πολικό. Είναι ένας νέος ρευστός δυναμικός κόσμος, χωρίς έναν ή δύο ή τρεις κυριάρχους, είναι πολλοί πόλοι ισχύος, μικροί, μεγάλοι, μεγαλύτεροι, οι οποίοι κονταροχτυπιούνται για μια καλύτερη θέση. Στην παγκόσμια σκακιέρα έχουν πέσει τα πιόνια και ξανατοποθετούνται. Μέσα σε αυτόν τον νέο κόσμο, δημιουργούνται νέες δυνάμεις ή θέλουν να δημιουργηθούν και μια από αυτές τις νέες δυνάμεις αυτού του πολύ-πολικού κόσμου είναι και η νέα Τουρκία. Μια νέα Τουρκία που δηλωμένα θεωρεί για τον εαυτό της ότι μπορεί να εξελιχθεί σε μια από τις μεγάλες ευρασιατικές δυνάμεις. Και για το κάνει αυτό «οφείλει» να κυριαρχήσει στο χώρο γύρω της. Άρα η Τουρκία του κοντινού μέλλοντος θα είναι πολύ πιο επιθετική έναντι της Ελλάδος από ότι ήταν μέχρι σήμερα. Πάμε δηλαδή σε έναν μεγάλης κλίμακας γεωπολιτικό ανταγωνισμό την Τουρκία, στόχος της οποίας είναι να ακρωτηριάσει γεωπολιτικά την Ελλάδα και να εξαλείψει είτε άτυπα, είτε τυπικά, τη γεωπολιτική υπόσταση της κυπριακής δημοκρατίας. Αυτό είναι προϊόν μιας γεωπολιτικής μηχανικής που προκύπτει από τον νέο ρόλο της Τουρκίας σε ένα νέο διεθνές σύστημα. Δεν είναι ο Σουλτάνος Ερντογάν. Οποιοσδήποτε έβγαινε στην ηγεσία της Τουρκίας, θα ακολουθούσε σε βάθος χρόνου αυτή την επεκτατική πολιτική γιατί «οφείλει» με βάση τη νέα της δυναμική στο νέο διεθνές σύστημα.
Οφείλουμε να κατανοήσουμε ότι είμαστε μόνοι μας. Δεν πρόκειται να έρθει κανείς να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά για μας. Ούτε η Ρωσία, ούτε φυσικά το ΝΑΤΟ ή η ΕΕ. Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα έχουμε μια ρητορική συμπαράστασης.
Σε αυτόν τον νέο πολύ-πολικό κόσμο, το δομικό στοιχείο είναι το έθνος, η εθνική ταυτότητα, η οποία στο διεθνές σύστημα είναι το κυρίαρχο πολιτικό/γεωπολιτικό υποκείμενο. Όσες ώρες θέλουν να ευημερήσουν στο νέο διεθνές σύστημα επανεπενδύουν στις εθνικές τους ταυτότητες και στις εθνοκεντρικές τους στρατηγικές (Κίνα, Ινδία, Ρωσία, ΗΠΑ, Ιράν, Βραζιλία, Βρετανία). Και το έθνος τοποθετείται στο επίκεντρο, και επανατοθετείται στο επίκεντρο των εξελίξεων και όλοι επενδύουν στην εθνική ταυτότητα, στην Ελλάδα ακολουθούμε μια αντίθετη πορεία. Έχουμε θέσει την εθνική ταυτότητα υπό διωγμό!. Δυστυχώς η Πολιτική ελίτ της Ελλάδος θεωρεί ότι η εθνική ταυτότητα δεν χρειάζεται! Είμαστε σε ιστορική ασυμφωνία με ολόκληρο το διεθνές σύστημα που πλέον επανατοποθετείται και επαναπροσδιορίζεται με βάση την εθνική του ταυτότητα! Χρειάζεται υψηλη στρατηγική και στρατηγική χωρίς εθνική ταυτότητα δεν μπορεί να υπάρξει»
Η ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ {ΕΛΛΑΔΟΣ}
Η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία Ελλάδος, εκ των αρχαιοτέρων τριτοβάθμιων οργανώσεων στην Ελλάδα από το 2001, και μια από τις 14 Παμμακεδονικές οργανώσεις που συνδιοργάνωσαν τα μεγάλα συλλαλητήρια στην Θεσσαλονίκη στις 21 Ιανουαρίου και την Αθήνα στις 4 φεβρουαρίου(2018), έχει στο ενεργητικό της πλούσια πολιτιστική δράση όλα αυτά τα χρόνια.
Πέρα από τις καθιερωμένες συνεδριακές συναντήσεις που κάνει κάθε Οκτώβριο με πανηγυρικό και εορταστικό χαρακτήρα έχει αναλάβει 100αδες δράσεις και πρωτοβουλίες με κεντρικό γνώμονα την πολιτισμική και πολιτιστική διάσωση και διάδοση, παραδόσεων, ήθων, εθίμων.
Έχει κάνει επίσης ειδικές θεματικές εκδόσεις με θέμα πάντα τα ζητηματα της Μακεδονίας. Ο ιατρός Δρ. Ιωάννης Αθανασιάδης είναι ο τελευταίος και μακροβιότερος πρόεδρος της Παμμαεδονικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος με πλούσια δράση ενώ από το επιστημονικό βιογραφικό του αυτό που ξεχωρίζει κάποιος είναι η στενή συνεργασία του με τον αείμνηστο πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο την περίοδο που βρισκόταν σε πολιτική δράση η ΔΗ.ΑΝΑ. προκάτοχοι του στην προεδρία υπήρξαν η κ. Μ. Καψή και ο κ. Γ. Στόγιος επίσης δραστήριοι και πετυχημένοι κατά την περίοδο της θητείας του.
http://greekamericannewsagency.com Labels Άρθρα Loading… Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Πηγή – ksipnistere.com
Use Facebook to Comment on this Post