Η ιδέα για την εφαρµογή οριστικοποιήθηκε το 2014 όταν ξεκίνησε η ενασχόληση μου με τη μελισσοκομία. και η εφαρμογή βγήκε στον αέρα το καλοκαίρι του 2016.
Από την πρώτη στιγμή που ασχοληθήκαμε με την μελισσοκομία είδαμε ότι υπήρχε μεγάλη ανάγκη για καταγραφή των παρατηρήσεων που κάνουμε στα μελίσσια μας. Η καταγραφή στα χαρτιά έχει πολλές δυσκολίες δεδομένου ότι θα πρέπει να συντηρείς πολλούς φακέλους και δεν μπορείς να ανακτήσεις εύκολα και γρήγορα παρελθοντικά στοιχεία.
Λόγω των σπουδών μου στην πληροφορική αποφάσισα να φτιάξω μια εφαρμογή (www.beeing.gr) στην οποία ο μελισσοκόμος θα διαχειρίζεται το/τα μελισσοκομεία του με εύκολο και αποδοτικό τρόπο που στο τέλος θα τον οδηγεί να παίρνει τις σωστές αποφάσεις για τα μελίσσια του.
Σήµερα, έχουν εγγραφεί στην ιστοσελίδα της (www.beeing.gr) περισσότεροι από 1.000 χρήστες από Ελλάδα, Κύπρο και μόλις αυτή τη βδομάδα προχωρήσαμε στην μετάφραση της σελίδας στην αγγλική γλώσσα,
Παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, γύρω από την πλατφόρµα beeing χτίζεται µια κοινότητα ανθρώπων µε πάθος για τις µέλισσες που επικοινωνεί και µοιράζεται γνώση και εµπειρία γύρω από τη µελισσοκοµική πράξη. Στόχος για την επόµενη φάση ανάπτυξης είναι να έρθουν πιο κοντά στην κοινότητα αυτή και οι καταναλωτές του µελιού και των άλλων προϊόντων µέλισσας.
Η οµάδα ανάπτυξης της beeing ακούει προσεκτικά και καταγράφει µε λεπτοµέρεια τα σχόλια και τις παρατηρήσεις των χρηστών. Είναι ο τρόπος για να εξελιχθεί η εφαρµογή σε ένα προϊόν που θα καλύπτει µε ολοκληρωµένο τρόπο τις ανάγκες των µελισσοκόµων από την εκπαίδευσή τους ακόµα, µέχρι την ωριµότητά τους ως επαγγελµατίες µε 500, 1.000 ή 2.000 κυψέλες. Πρόκειται για ένα εργαλείο που θα τους εξασφαλίζει τη δυνατότητα να κάνουν τη δουλειά τους ευκολότερα, γρηγορότερα και µε καλύτερα αποτελέσµατα, δηλαδή µεγαλύτερη παραγωγή.