Εξουδετέρωση σμηνών drones με όπλα λέιζερ και μικροκυμάτων

Εξουδετέρωση σμηνών drones με όπλα λέιζερ και μικροκυμάτων

Raytheon Company/Hand-out

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, τα αεροσκάφη αυτά καταρρίφθηκαν στο πλαίσιο ενός Maneuver Fires Integrated Experiment (MFIX) στο US Army Fires Center of Excellence.

Δείτε ακόμα

  • Έρευνα: Τα εργοστασιακά ρομπότ στις ΗΠΑ θα κοστίζουν λιγότερο από τους εργάτες στην Αφρική μέσα σε 20 χρόνια 20/03 16:39
  • Η Cambridge Analytica «καίει» το Facebook 20/03 17:15

Συνολικά 45 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και drones εξουδετερώθηκαν και έπεσαν στη Γη κατά τη διάρκεια άσκησης του στρατού των ΗΠΑ, στην οποία ήρθαν αντιμέτωπα με ένα όχημα ανωμάλου εδάφους (buggy) της Raytheon, εξοπλισμένο με συστήματα μικροκυμάτων υψηλής ισχύος και λέιζερ, με αποτέλεσμα την κατάρριψή τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, τα αεροσκάφη αυτά καταρρίφθηκαν στο πλαίσιο ενός Maneuver Fires Integrated Experiment (MFIX) στο US Army Fires Center of Excellence.

Αναλυτικότερα, το σύστημα μικροκυμάτων της Raytheon ενέπλεξε πολλαπλά σμήνη μη επανδρωμένων αεροσκαφών, καταρρίπτοντας 33 συνολικά, σε κάποιες περιπτώσεις δύο και τρία κάθε φορά. Επίσης, το σύστημα λέιζερ υψηλής ισχύος (HEL) ταυτοποίησε, ανίχνευσε, ενέπλεξε και εξουδετέρωσε 12 μη επανδρωμένα αεροσκάφη τα οποία ήταν εν πτήσει και πραγματοποιούσαν ελιγμούς, ενώ κατέστρεψε και έξι βλήματα όλμου.

«Η ταχύτητα και το χαμηλό κόστος ανά αναχαίτιση για την κατευθυνόμενη ενέργεια είναι επαναστατικά όσον αφορά στην προστασία των στρατιωτών μας απέναντι σεdrones» είπε ο Dr. Τόμας Μπούσινγκ, αντιπρόεδρος, Raytheon Advanced Missile Systems. «Περάσαμε δεκαετίες τελειοποιώντας το σύστημα μικροκυμάτων υψηλής ισχύος, που ίσως σύντομα δώσει στις ένοπλες δυνάμεις μας ένα σημαντικό πλεονέκτημα απέναντι σε αυτή την αυξανόμενη απειλή».

Η Raytheon και το US Air Force Research Laboratory συνεργάστηκαν στο πλαίσιο ενός συμβολαίου δύο εκατ. δολαρίων για τη δοκιμασία και επίδειξη δυνατοτήτων αντιμετώπισης μη επανδρωμένων αεροσκαφών με μικροκύματα υψηλής ισχύος.

«Ο πελάτης μας χρειαζόταν μια λύση, και την χρειαζόταν γρήγορα» είπε ο Dr. Μπεν Άλισον, διευθυντής της γραμμής παραγωγής HEL της Raytheon. «Οπότε πήραμε αυτά που έχουμε μάθει και τα συνδυάσαμε με αποδεδειγμένα αξιόμαχα εξαρτήματα για να παρέχουμε άμεσα ένα μικρό, αυτάρκες και εύκολα μεταφερόμενο σύστημα αντιμετώπισης μη επανδρωμένων αεροσκαφών».


Πηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *