Το συγκεκριμένο παιχνίδι αποτέλεσε και την αφορμή για να μιλήσουμε με τον Αργύρη Μπεντίλα, συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης. «Στα δέκα χρόνια που φτιάχνουμε παιχνίδια, το Monster Snack είναι η πιο γρήγορη παραγωγή μας», μας εξηγεί συμπληρώνοντας πως μέχρι στιγμής η ομάδα του έχει κυκλοφορήσει εννέα τίτλους. Ανάμεσά τους και οι “The Clockwork Man” και “A Clockwork Brain”, με τον δεύτερο να σημειώνει αξιοσημείωτη επιτυχία σε διεθνές επίπεδο ξεπερνώντας το 1.000.000 downloads.
«Επειδή η προηγούμενη παραγωγή μας κράτησε πολύ, αποφασίσαμε να κάνουμε ένα πείραμα. Βάλαμε ως πρόκληση στον εαυτό μας να αναπτύξουμε και να κυκλοφορήσουμε κάτι στην αγορά μέσα σε ένα μήνα. Κάτι σαν διάλειμμα, δηλαδή, από τις μεγάλες σε διάρκεια παραγωγές». Πράγματι σε 30 μόλις μέρες έφτασαν το παιχνίδι σε ένα σημείο που τους εξέφραζε ως προϊόν, το έδειξαν σε συγκεκριμένους χρήστες και συγκέντρωσαν πολύτιμα σχόλια πάνω στα οποία εργάστηκαν άλλον 1,5 μήνα για να το ολοκληρώσουν.
Τελικά στις αρχές του περασμένου Αυγούστου ήρθε η επίσημη έκδοση για iPhone και iPad, με τα πρώτα σχόλια των χρηστών να κάνουν λόγο για ένα ιδιαίτερα εθιστικό παιχνίδι. Η υπόθεσή του είναι εξαιρετικά απλή: πρέπει να βοηθήσεις έναν συμπαθέστατο κροκόδειλο να ξεφύγει από το γιγάντιο ψάρι που τον καταδιώκει χτυπώντας κρυστάλλους ενέργειας. Το περιβάλλον συνδυάζει στοιχεία παιχνιδιών παζλ και δράσης, ενώ τα γραφικά του είναι καρτουνίστικα.
«Η πιθανότερη παρενέργεια του Monster Snack είναι μία ασυνήθιστη αγάπη προς τους κροκόδειλους», λέει χαμογελώντας ο Αργύρης και συνεχίζει: «Μια και δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην αγορά όσον αφορά το color-matching και τη δράση, θεωρούμε πως έχουμε κάτι πολύ σημαντικό στα χέρια μας. Αν σκεφτείς μάλιστα ότι είναι και η πιο γρήγορη παραγωγή μας αυτά τα δέκα χρόνια που φτιάχνουμε παιχνίδια, είναι κάτι που μας κάνει περήφανους».
Η δουλειά τους φυσικά δεν τελειώνει εδώ. Σειρά παίρνει τώρα ένας νέος γύρος βελτιώσεων βασισμένος στη συλλογή δεδομένων από τους χρήστες. «Η αλήθεια είναι ότι όταν φτιάχνεις ένα freemium game δεν αρκεί να το κατασκευάσεις και να το κυκλοφορήσεις. Οπότε πλέον είμαστε στη φάση που επεξεργαζόμαστε δεδομένα για να δούμε πως μπορούμε να το βελτιώσουμε για όλους του τρέχοντες αλλά και μελλοντικούς παίκτες».
Για να καταφέρουν να τα φέρουν εις πέρας, όχι μόνο σε αυτή αλλά και σε άλλες δουλειές τους, βρίσκονται σε διαρκή αναζήτηση νέων συνεργατών, ειδικά στον τομέα του Software Engineering. Κάτι που, σε αντίθεση με ό,τι θα περίμενε κανείς, αποδεικνύεται αρκετά δύσκολο. «Επειδή αυτό που κάνουμε είναι πολύ εξειδικευμένο, δεν είναι εύκολο να βρούμε τους κατάλληλους ανθρώπους. Θα έλεγα ότι αυτή τη στιγμή είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα μιας εταιρείας σαν και τη δική μας, με έδρα την Ελλάδα».