Η μέθοδος αυτή ονομάζεται Assisted Vison γίνεται μέσω ειδικών γυαλιών που μοιάζουν πολύ με τα συμβατικά γυαλιά οράσεως μόνο που χρησιμοποιούν μια οθόνη τεχνολογίας OLED και ειδικές κάμερες για την παροχή χωρικών πληροφοριών στους χρήστες .
Το σύστημα λειτουργεί επειδή το 75 % των ανθρώπων που έχουν χάσει την όραση τους έχουν τη δυνατότητα να ανιχνεύουν το φως σύμφωνα με την έρευνα της επιστημονικής ομάδας.
Αισθητήρες κάνουν συλλογή δεδομένων μέσω των δυο καμερών , οι αισθητήρες αυτοί είναι ένα γυροσκόπιο , μια πυξίδα και ένα GPS .Οι αισθητήρες μπορούν να συλλάβουν την κίνηση , την κατεύθυνση και την ακριβή τοποθεσία των αντικειμένων μπροστά από το χρήστη.
Οι αισθητήρες στέλνουν δεδομένα σε έναν επεξεργαστή επεξεργαστή και ο επεξεργαστής στη συνέχεια μεταδίδει τα δεδομένα σε μια οθόνη στο εσωτερικό των γυαλιών όπου τα αντικείμενα μπροστά από το χρήστη παρέχονται ως μια σειρά από φώτα.
Η τεχνολογία OLED μπορεί να δείξει τα διαφορετικά χρώματα και την ένταση του φωτός για να δείξει την απόσταση ενός αντικειμένου .Μπορεί επίσης να γίνει διάκριση μεταξύ των αντικειμένων που κινούνται και εκείνων που εξακολουθούν να είναι σταθερά.
Μαζί με τα γυαλιά υπάρχει ακόμα μια υποβοηθούμενη τεχνολογία που μετατρέπει την εικόνα σε ήχο έτσι ο χρήστης θα μπορεί να ξέρει πχ πιο λεωφορείο περνάει η να μαθαίνει τι ώρα είναι.
Οι επιστήμονες λένε ότι τα συγκεκριμένα γυαλιά θα μπορούσαν να είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για τους χρήστες με καταρράκτη , εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και όσους έχουν διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια.
Η επιστημονική ομάδα που βρίσκεται πίσω από αυτή την τεχνολογία στοχεύει να έχει κυκλοφορήσει το πρώτο εμπορικό κομμάτι μέσα στο τέλος του 2014 .