Λάτρεις του καφέ και φανατικοί του εν λόγω ροφήματος υπάρχουν παντού, αλλά δεν τον παρασκευάζουν όλοι με τον ίδιο τρόπο. Μάλιστα σε μερικά μέρη του κόσμου οι καφέδες είναι πολύ… ιδιαίτεροι.
Με τυρί, βούτυρο, πιπέρι ακόμα και με κανέλα ή μελάσα, οι άνθρωποι απολαμβάνουν τον καφέ τους με διάφορους τρόπους που προκαλούν εντύπωση. Μια δοκιμή μπορεί να μην σας πείσει, ωστόσο δείτε ποιοι είναι οι 10 πιο παράξενοι καφέδες…
1. Cafe de Olla, Μεξικό – Μαύρος δυνατός καφές με μελάσα και κανέλα. Ο καφέ βράζεται σκέτος και ο χρήστης προσθέτει μελάσα κατά βούληση και κανέλα για να γλυκάνει και να αρωματίσει εξτρά τον καφέ του.
2. Kopi Luwak, Ινδονησία – Σπάνιος και πανάκριβος καφές που λαμβάνεται από τα ομώνυμα αξιαγάπητα ζωάκια τα οποία καταναλώνουν τους κόκκους καφέ και στη συνέχεια αφοδευουν. Τα περιττώματά τους καθαρίζονται και συλλέγεται ο πιο αρωματικός καφές.
3. Kopi Joss, Ινδονησία – Συνηθισμένος καφές κατά τα άλλα αν εξαιρέσει κανείς ότι μετά το ψήσιμο προστίθεται στο φλιτζάνι ένα κομμάτι… κάρβουνο καυτό! Ο λόγος; Έτσι εξαλείφεται η οξύτητα του καφέ και το ρόφημα γίνεται πιο ελαφρύ.
4. Καφές με μαύρο πιπέρι, Μαρόκο – Για τους Μαροκινούς ο καφές γίνεται πιο απολαυστικός με λίγο μαύρο πιπέρι στο τέλος.
5. Καφές με αλάτι, Σκανδιναβία – Λίγο αλάτι στον καφέ τους μειώνει την πικρίλα του ροφήματος.
6. Kopi Gu You, Σιγκαπούρη – Καφές με βούτυρο που διαλύεται στο ζεστό ρόφημα. Σκοπός είναι να αποκτήσει ο καφές περισσότερο άρωμα.
7. Καφές με τυρί, Σουηδία – Κίτρινο τυρί για την ακρίβεια κόβεται σε μικρά κομματάκια και πέφτει αργά στον καυτό καφέ που λειτουργεί σαν φοντί! Συνήθως επιλέγεται γκούντα ή ένταμ αλλά και τοπικά σκανδιναβικά τυριά.
8. Καφές με αυγά, Φινλανδία – Και μάλιστα ολόκληρα αυγά, μαζί με τα κελύφη! Ο καφές αλέθεται μαζί με το αυγό, μετά διαλύεται σε βραστό νερό, φιλτράρεται και σερβίρεται!
9. Καφές από κοπριά ελάφαντα, Ταϊλάνδη – Οι ελέφαντες τρώνε τους κόκκους καφέ, αφοδεύουν και από τα περιττώματα συλλέγεται αρωματικός λαχταριστός καφές!
10. Café con Limao, Βραζιλία – Καφές με λεμόνι (φλούδα ή χυμός), αφού το ξινό διορθώνει τον κακό καφέ και τον γλυκαίνει.