Τρίψτε το παγωμένο βούτυρο.
Θέλετε να βάλετε το βούτυρο στη συνταγή, που θα φτιάξετε, αλλά ξεχάσατε να τα βγάλετε από το ψυγείο για να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Κανένα πρόβλημα. Το τρίβετε, όπως είναι παγωμένο στον τρίφτη (ναι, όπως κάνετε με τη μυζήθρα) και είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσετε!
Βγάλτε με το τσόφλι κομμάτια από το αυγό
Σπάσατε το αυγό για να το τηγανίσετε ή για να το ρίξετε στη συνταγή σας, αλλά ως συνήθως όλο και κάποιο μικρό κομμάτι από το τσόφλι έπεσα μέσα. Και η επιχείρηση «βγάζω το μικρό κομματάκι τσόφλι», μοιάζει με.. επικίνδυνη αποστολή, αφού δύσκολα πιάνεται. Κι, όμως, μπορείτε να το βγάλετε εύκολα, χρησιμοποιώντας ως κουτάλι το μεγάλο σπασμένο τσόφλι.
Καθαρίστε εύκολα τα σκόρδα
Αν το καθάρισμα του κρεμμυδιού προκαλεί δάκρυα, του σκόρδου, σού «χαρίζει» στα χέρια μία μυρωδιά, που δε λέει να φύγει. Ιδού, λοιπόν, πώς μπορείτε να καθαρίσετε το σκόρδο, χωρίς να μυρίσουν τα χέρια σας. Πατάτε γερά τις σκελίδες με τη βάση ενός πιάτου. Τα βάζετε σε ένα ταπεράκι, το κλείνετε με το καπάκι του και το κουνάτε καλά και δυνατά. Μόλις το ανοίξετε, θα διαπιστώσετε ότι έχει ξεχωρίσει η φλούδα με το υπόλοιπο μέρος.
Προστατεύστε την επιφάνεια κοπής από χαρακιές
Λογικό είναι τα μαχαίρια να προκαλούν «τραυματισμούς», δηλαδή, χαρακιές στην επιφάνεια κοπής. Για να την προστατεύσετε, λοιπόν, από αυτές, όταν κόβετε κάτι, τοποθετείστε κάτω από αυτήν μία βρεγμένη πετσέτα!
Διατηρείστε φρέσκα τα μαρούλια
Θέλετε τα μαρούλια να διατηρηθούν περισσότερο καιρό, φρέσκα; Και βέβαια, θέλετε. Γι’ αυτό, πριν τα βάλετε στο ψυγείο, βεβαιωθείτε ότι είναι στεγνά. Κατόπιν, στο συρτάρι που θα τα τοποθετήσετε, βάλτε δίπλα μία βρεγμένη χαρτοπετσέτα.
Θέλετε περισσότερο χυμό από το λεμόνι ή το πορτοκάλι;
Τότε, πριν τα στύψετε, ρολάρετε τα στον πάγκο της κουζίνας. Με αυτόν τον τρόπο, θα βγάλουν περισσότερο χυμό.
Το μυστικό για να μη χύνετε το φαγητό που βράζετε
Πόσες φορές δεν έχει τύχει να χύνεται τα φαγητό που βράζουμε και να τρέχουμε αλλόφρονες, να πάρουμε την κατσαρόλα από το μάτι; Λοιπόν, για να μην χύνεται, υπάρχει ένα μυστικό. Τοποθετείτε πάνω στην ανοιχτή κατσαρόλα, μία ξύλινη κουτάλα. Μη ρωτάτε, γιατί συμβαίνει αυτό, όμως πετυχαίνει. Αξίζει να το δοκιμάσετε.