Η πρώτη φορά όμως που έφτιαξα κρέπες ήταν μια παταγώδης αποτυχία. Εκτός του ότι δεν ήταν καθόλου τραγανές, μετά από λίγα λεπτά πανιάζανε και δεν θύμιζαν σε τίποτε τις κρέπες που παίρνουμε από μία κρεπερί.
Έπρεπε να βρω το μυστικό συστατικό… και το βρήκα. Το μυστικό είναι το κορν φλάουρ. Ναι, καλά διαβάζετε. Δείτε την παρακάτω συνταγή για κρέπες, έτσι όπως τη φτιάχνω εγώ. Πετυχημένα και δοκιμασμένα.
Υλικά:
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
2-3 κουταλιές σπορέλαιο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Μία πρέζα αλάτι
1 βανίλια
1,5 ποτήρι του κρασιού γάλα
1/2 ποτήρι του κρασιού νερό
Αλεύρι όσο σηκώσει ώστε να έχετε έναν ομοιόμορφο χυλό