Gazeta Shqiptare: Η ελληνική κυβέρνηση έστειλε επιστολή για τα αναγραφόμενα στα αλβανικά σχολικά βιβλία που συνιστούν αλυτρωτική προπαγάνδα
Η ελληνική κυβέρνηση , αναφέρει ο αλβανικός τύπος απέστειλε επίσημη επιστολή στο αλβανικό υπουργείο παιδείας ζητώντας την… διόρθωση των σχολικών βιβλίων , ακόμη και με παρέμβαση της ευρωπαϊκής επιτροπής.!
Η Ελλάδα επιδιώκει τη διόρθωση της ιστορικής αλήθειας στα σχολικά εγχειρίδια της Αλβανίας, τα οποία σύμφωνα με τα αναγραφόμενα τους μιλούν ξεκάθαρα περί αλυτρωτικής προπαγάνδας εναντίον της Ελλάδος. Επίσης ο έλληνας Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης και η ελληνική κυβέρνηση, έχουν ζητήσει την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να διορθωθούν τα σχολικά εγχειρίδια της Ιστορίας και της Γεωγραφίας της Αλβανίας, συνεχίζει το δημοσίευμα.
Στην επιστολή που απέστειλε ο έλληνας ευρωβουλευτής δήλωσε ότι : «οι Αλβανοί αποκαλούν σε σχολικά κείμενα διδασκαλίας τους, ελληνικές πόλεις όπως η Πρέβεζα, η Ηγουμενίτσα, η Πάργα και η Καστοριά, ως Αλβανικές.
«Τα σχολικά βιβλία σε μια υποψήφια χώρα της ΕΕ, όπως είναι η Αλβανία δεν δύνανται να εμπεριέχουν αναφορές που «περιγράφουν αλυτρωτικές βλέψεις» σε εδάφη άλλου κράτους μέλους της ΕΕ, όπως φέρεται να ανήκει σε αυτούς», γράφει ο Μ.Κεφαλογιάννης .
Σύμφωνα με τον ίδιο, αν και ο πρώην υπουργός Παιδείας της Ελλάδας, Κ. Αρβανιτόπουλος , είχε συμφωνήσει με τον Αλβανό ομόλογό του , στο να καταργηθούν αυτές τις αναφορές από τα αλβανικά σχολικά βιβλία, φαίνεται ότι έως σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα.
Σε επιστολή του ευρωβουλευτή υπάρχουν συνημμένες αναφορές από αλβανικά βιβλία της ιστορίας, τα οποία μιλούν ξεκάθαρα για «αλβανικές περιοχές» στην Ελλάδα, όπως η Τσαμουριά , η Κόνιτσα, η Καστοριά και η Φλώρινα. Όσον αφορά την κατηγορία της γεωγραφίας , ο έλληνας βουλευτής είπε ότι το βιβλίο έχει ιστορικές αναφορές αλυτρωτισμού στην Ήπειρο, με εικόνες της Ηγουμενίτσας και της Πάργας, καταλήγει το άρθρο.
Σε λίγες ημέρες θα έχουμε την εθνική επέτειο της 28η Οκτωβρίου, καλό είναι να γιορτάσουμε την ημέρα αυτή με ακόμη περισσότερη περίσσεια λαμπρότητα και υπερηφάνεια, στέλνοντας μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση . Και να υπενθυμίσουμε ότι ο ελληνικός στρατός πολέμησε μεν του Ιταλούς του Ντούτσε, αλλά πολέμησε και εναντίον 3 τουλάχιστον αλβανικών συνταγμάτων, εκπαιδευμένων και οπλισμένων από τους ιταλούς. Οι απόγονοι των οποίων συνεχίζουν δυστυχώς, να ελέγχουν την κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας. Καλό είναι λοιπόν να το θυμόμαστε, για μην ξεχαστεί η θυσία τόσων χιλιάδων ελλήνων στα βουνά της βόρειας Ηπείρου, μιας περιοχής που «έτσι θέλω» παραχωρήθηκε στο νεοσύστατο αλβανικό κράτος. Η ιστορία δεν παραγράφεται, δεν ξεχνιέται, δεν αλλοιώνεται .
Με πληροφορίες από balkanweb.com
Use Facebook to Comment on this Post