Όπως και να έχει, οι δυο τους παντρεύτηκαν και η Ching Shih άρχισε να βοηθά τον Zhèng Yi στη διοίκηση του «Στόλου με την Κόκκινη Σημαία».
Μέσα στα επόμενα έξι χρόνια ο στόλος τους μεγάλωσε από περίπου 200 πλοία στα 600, ενώ συνήψαν και κάποιες συμμαχίες με άλλους πειρατές. Το 1807 ο στόλος τους είχε φτάσει τα 1700-1800 πλοία και όλο και περισσότεροι πειρατές συνέρρεαν υπό τη σημαία τους.
Στις 16 Νοεμβρίου του 1807 ο Zhèng Yi έπεσε σε τυφώνα και δεν κατάφερε να βγει νικητής στη μάχη με τα στοιχεία της Φύσης, γράφει ο Daven Hiskey στο «Today I found out».
Αντί να παραδώσει την εξουσία η Ching Shih έπεισε το 2ο διοικητή του Zhèng Yi, τον 21 ετών Chang Pao, να τήν υποστηρίξει καθώς θα αναλάμβανε μόνη της τον στόλο. (Ο Zhèng Yi τόν είχε πάρει μαζί του όταν ήταν 15 χρονών. Γρήγορα κέρδισε την εμπιστοσύνη του χάρη στην εξυπνάδα και τη γενναιότητά του. Ο πειρατής-καπετάνιος και η γυναίκα του τόν υιοθέτησαν σαν παιδί τους και τον έκαναν δεύτερο διοικητή του στόλου).
Με τον Chang Pao να ηγείται του στόλου στις επιδρομές, η Ching Shih επικεντρώθηκε στη χάραξη της στρατηγικής τους και την επέκταση των «εργασιών» τους.
Το 1810 διοικούσε 1800 πλοία με 70.000-80.000 πειρατές υπό τις διαταγές της. Οι 17.000 άντρες πειρατές ήταν άμεσα υπό τον έλεγχό της και οι υπόλοιποι ήταν ομάδες πειρατών που είχαν συμφωνήσει να συνεργάζονται μαζί της. Στη λίστα των συνεργατών της είχε ακόμη γυναίκες πειρατές, παιδιά, κατασκόπους, αγρότες για να τήν προμηθεύουν με τρόφιμα κ.ά.
Η Ching Shih ήλεγχε σχεδόν ολόκληρη την επαρχία Guangdong και κυριαρχούσε στη Νότια Θάλασσα της Κίνας.
Δε βασιζόταν μόνο στις λεηλασίες και τους εκβιασμούς, αλλά είχε προχωρήσει και στη θέσπιση νόμων και φόρων. Μάλιστα, από τη στιγμή που ήλεγχε όλα τα… εγκληματικά στοιχεία της περιοχής, μπορούσε να εξασφαλίσει το ασφαλές πέρασμα όσων εμπόρων ήθελαν να… πληρώσουν.
Όσοι δεν το αποδέχονταν, δέχονταν μια επίσκεψη από τους πειρατές της.
Ο πιο βασικός κανόνας που είχε… θεσπίσει ήταν ο εξής: «Αν δεν ακολουθείς τους κανόνες, ή νομίζω εγώ ότι δεν ακολουθείς, θα σού κόψω το κεφάλι. Χωρίς εξαιρέσεις».
Άλλοι πιο… εξειδικευμένοι νόμοι περιλάμβαναν τα εξής:
• Αν δεν υπακούσεις μια διαταγή, θα σού κόψουν το κεφάλι και θα ρίξουν το σώμα σου στη θάλασσα.
• Αν κλέψεις κάτι από τα κοινά λάφυρα προτού μοιραστούν, θα σού κόψουν το κεφάλι και θα ρίξουν το σώμα σου στη θάλασσα.
• Αν βιάσεις κάποιον χωρίς άδεια από τον αρχηγό σου, θα σού κόψουν το κεφάλι και θα ρίξουν το σώμα σου στη θάλασσα.
• Αν κάνεις συναινετικό σεξ με κάποιον την ώρα του καθήκοντος, θα σού κόψουν το κεφάλι και θα ρίξουν το σώμα σου στη θάλασσα. Τη γυναίκα που θα συμμετέχει στην πράξη, θα τή δέσουν με κάτι βαρύ και θα τη ρίξουν στον ωκεανό.
• Αν λεηλατήσεις κάποιο πλοίο ή πόλη ή τούς ενοχλήσεις με κάποιο τρόπο, ενώ έχουν πληρώσει, θα σού κόψουν το κεφάλι και θα ρίξουν το σώμα σου στη θάλασσα.
• Αν φύγεις χωρίς άδεια, θα σού κόψουν το κεφάλι και θα ρίξουν το σώμα σου στη θάλασσα.
• Αν προσπαθήσεις να φύγεις από τον οργανισμό, θα σου κόψουν τα αυτιά.
• Οι άσχημες γυναίκες που πιάνονται αιχμάλωτες θα αφήνονται ελεύθερες χωρίς να τίς πειράξει κανείς. Τις όμορφες θα τις μοιράζονται ή θα τις αγοράζουν τα μέλη του «Στόλου της Κόκκινης Σημαίας».
Αν, όμως, ένας πειρατής έπαιρνε ως βραβείο ή αγόραζε μια όμορφη γυναίκα, θεωρούνταν παντρεμένος μαζί της και έπρεπε να τής συμπεριφέρεται ανάλογα. Διαφορετικά… τού έκοβαν το κεφάλι και πετούσαν το σώμα του στον ωκεανό!
Η Ching Shih συμμετείχε ακόμη και σε μάχες στη θάλασσα. Όμως η κυριαρχία της στην περιοχή δεν άφησε ασυγκίνητο τον Αυτοκράτορα, ο οποίος διέταξε ένα στόλο να επιτεθεί στο δικό της.
Δυστυχώς για εκείνον, η Ching Shih ήταν πολύ καλή στη στρατηγική και αντί να κατατροπωθεί από το στόλο του Αυτοκράτορα… κατάφερε να κλέψει 63 από τα μεγάλα πλοία που είχε στείλει εναντίον της και να πείσει την πλειοψηφία από τους επιζώντες του πληρώματός τους να τήν ακολουθήσουν.
Άλλωστε τούς άφησε να επιλέξουν μόνοι τους: ή θα τούς κάρφωνε τα πόδια στο κατάστρωμα και θα τούς σκότωναν στο ξύλο, ή θα γινόντουσαν πειρατές του «Στόλου με την Κόκκινη Σημαία».
Ο αυτοκράτορας της δυναστείας των Qing ζήτησε στη συνέχεια τη βοήθεια βρετανικών και πορτογαλικών πλοίων, καθώς και ολλανδικών, πληρώνοντάς τους τεράστια ποσά.
Αυτοί προσπαθούσαν επί δύο χρόνια να νικήσουν την Ching Shih, όμως δεν σημείωσαν μεγάλη επιτυχία. Εκείνη κέρδισε τη μία μάχη μετά την άλλη και τελικά ο Αυτοκράτορας αποφάσισε να δοκιμάσει μια διαφορετική τακτική. Αντί να προσπαθήσει να την κερδίσει, πρόσφερε σε εκείνην και στους πειρατές της αμνηστία.
Αρχικά αρνήθηκε την προσφορά του, όμως τελικά το 1810 εμφανίστηκε ξαφνικά στο σπίτι του Γενικού Διοικητή της επαρχίας Guangdong, ζητώντας να συνάψουν μια συμφωνία ειρήνης.
Βάσει αυτής έπρεπε να απολυθεί όλος ο στόλος της, και σε αντάλλαγμα θα τούς χορηγούνταν αμνηστία, ενώ θα μπορούσαν να κρατήσουν όσα λάφυρα είχαν αποκτήσει έως τότε. Υπήρχαν μερικές εξαιρέσεις όμως για 376 μέλη του στόλου της, οι 126 από τους οποίους εκτελέστηκαν και άλλοι 250 τιμωρήθηκαν για τα εγκλήματά τους.
Οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι και τούς επετράπη να μπουν στο στρατό, όπως και στο δεύτερο διοικητή της και σύζυγό της πια Chang Pao.
Η ίδια κέρδισε για τον εαυτό της τον τίτλο της «Κυρίας με αυτοκρατορικό διάταγμα», ο οποίος τής παρείχε νομική προστασία ως μέλος της αριστοκρατίας.
Συνταξιοδοτήθηκε στα 35 της και άνοιξε ένα οίκο ανοχής και τυχερών παιχνιδιών στην Guangzhou, τον οποίο διηύθηνε μέχρι που πέθανε σε ηλικία 69 ετών.