Γλυκόξινη τηγανιά…
Υλικά συνταγής
1 κιλό χοιρινή τηγανιά
2 φέτες ανανά κομμένες σε ζάρια
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
1 μικρή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
½ κ.γ. πιπερόριζα (τζίντζερ) τριμμένο
1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ ή 250γρ. φρέσκιες ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε ζάρια
2 κ.σ. σόγια σος
1 σφηνοπότηρο ξύδι λευκό
1 φλιτζ. κρασί τύπου σέρι
¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
Μαρινάρουμε το κρέας στο σέρι για 30 λεπτά περίπου.
Σοτάρουμε το κρέας στο ελαιόλαδο για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές και το βγάζουμε στην άκρη, σκεπάζοντάς το με αλουμινόχαρτο.
Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε αρχικά το κρεμμύδι, τον ανανά και την πιπεριά. Σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (πιπερόριζα, ντομάτα, σόγια σος, ξύδι, ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι). Ανακατεύουμε καλά.
Μόλις το φαγητό πάρει βράση, ρίχνουμε ξανά το κρέας στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για άλλα 30 λεπτά περίπου.
Σερβίρουμε την τηγανιά με ρύζι ή πουρέ πατάτας.
Use Facebook to Comment on this Post