Λαχανοντολμάδες…
Υλικά συνταγής
για τους λαχανοντολμάδες
1½ – 2 κιλά λάχανο
500γρ. κιμά ανάμεικτο (μοσχάρι και χοιρινό)
¾ φλιτζ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 λεμόνι (ο χυμός του)
½ κ.γ. κύμινο
αλάτι
πιπέρι
για το αυγολέμονο
1 αυγό
2 λεμόνια (ο χυμός τους)
Διαδικασία συνταγής
Παίρνουμε το λάχανο, το γυρνάμε ανάποδα, το κόβουμε στη μέση και κόβουμε το κοτσάνι μέχρι βαθιά μέσα.
Βάζουμε νερό σε κατσαρόλα και το λάχανο να βράσει με την πλευρά που έχει το κενό από το κοτσάνι μέσα στο νερό. Το βράζουμε για 10 λεπτά περίπου από την ώρα που θα πάρει βράση και το γυρνάμε από την άλλη πλευρά. Το βράζουμε άλλα 5 λεπτά περίπου. Προσέχουμε να μαλακώσει για να τυλίγεται αλλά να μην βράσει πολύ και διαλύεται.
Βγάζουμε το λάχανο και χωρίζουμε τα φύλλα, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει για να μπορούμε να τυλίγουμε τους ντολμάδες εύκολα. Τα μεγάλα φύλλα τα κόβουμε σε δύο ή σε τρία κομμάτια.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση αναμιγνύοντας μαζί τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο και τα υλικά για το αυγολέμονο.
Use Facebook to Comment on this Post