Υλικά συνταγής
1 κιλό μοσχάρι (νουά, ποντίκι, χτένι από σπάλα, ελιά)…
2 κιλά λάχανο
1 μεγάλο κρεμμύδι
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
500γρ. (2 φλιτζ.) ντομάτα φρέσκια ή 1 συσκευασία χυμός ντομάτας εμπορίου
2 ποτήρια νερό περίπου
1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 πρέζα κανέλα
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
Μπλανσάρουμε το λάχανο και το κόβουμε σε κομμάτια. Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το πλένουμε με κρύο νερό.
Το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Σοτάρουμε από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κρέατος.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε άλλα 3 λεπτά. Προσθέτουμε τη ντομάτα και νερό (ίσα ίσα να σκεπάζει το κρέας), το πιπέρι και τη ζάχαρη.
Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα με σκεπασμένη κατσαρόλα. Ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε ζεστό νερό. Προσθέτουμε το λάχανο, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα και λίγο ζεστό νερό ακόμη. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και το λάχανο. Το αλάτι το βάζουμε προς το τέλος του μαγειρέματος.
Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό (ζεστό).
Σερβίρουμε ζεστό το φαγητό.
Use Facebook to Comment on this Post