2 στήθη κοτόπουλο κομμένα στη μέση ή σε λωρίδες…
1κ.γ. κάρυ
2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
1 κ.γ. μέλι
2 κ.γ. μουστάρδα
½ φλιτζ. λευκό κρασί
4 κ.σ. ελαιόλαδο ή 3 κ.σ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
Σένα μπολ αναμειγνύουμε το κάρυ, το ξύδι, το μέλι, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. Απλώνουμε το μείγμα σε όλο το κοτόπουλο.
Στο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (ή το βούτυρο) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ 2 λεπτά.
Μόλις αρχίζει να δένει η σάλτσα, προσθέτουμε το κοτόπουλο στη φωτιά και περιμένουμε να δέσουν όλα τα υλικά μαζί (όχι να αρχίζουν να βράζουν).
Σερβίρουμε.