Τάρτα σπανάκι με καλαθάκι Λήμνου…
Υλικά συνταγής
1 φύλλο σφολιάτα (ολικής άλεσης κατά προτίμηση)
500γρ. σπανάκι, μικρά φύλλα χωρίς κοτσάνια
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φέτες
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. κύμινο
1/2 κ.γ. πάπρικα
1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
2-3 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
2 αυγά
200γρ. καλαθάκι Λήμνου
τριμμένη γραβιέρα για γαρνίρισμα
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
Σε βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και να πάρει καστανό χρώμα.
Προσθέτουμε το σπανάκι και ένα φλιτζάνι ζεστό νερό για να μαλακώσει. Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κύμινο, την πάπρικα, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ για να κρυώσει λίγο.
Χτυπάμε με σύρμα 2 αυγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
Ρίχνουμε 2 κ.σ. σιμιγδάλι και ανακατεύουμε ελαφρά.
Λαδώνουμε το σκεύος της τάρτας και απλώνουμε το φύλλο, φροντίζοντας να προεξέχει κάθετα στο σκεύος.
Πασπαλίζουμε με μια κουταλιά σιμιγδάλι για να απορροφήσει τα υγρά της γέμισης.
Προσθέτουμε τη γέμιση και απλώνουμε για να έχει το ίδιο ύψος παντού.
Κόβουμε σε μεγάλους κύβους το καλαθάκι και βάζουμε τα κομμάτια σποραδικά μέσα στη γέμιση.
Διπλώνουμε τις άκρες της ζύμης που περισσεύουν και πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα.
Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
Use Facebook to Comment on this Post