Υλικά συνταγής
1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου
6 κ.σ. σόγια σως
500γρ. μανιτάρια λευκά (αγάρικα) κομμένα στη μέση
1 κρεμμύδι ξερό σε κύβους
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι σέσκουλα
½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 λεμόνι (ο χυμός του)
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
Κόβουμε το κοτόπουλο σε φιλέτα. Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με τη μισή ποσότητα σόγια σως για όση ώρα καθαρίζουμε τα μανιτάρια και ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά.
Χρησιμοποιούμε βαθύ μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα ρηχή.
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί. Βγάζουμε σε πιάτο και το τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο να παραμείνει ζεστό.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το κρεμμύδι (φρέσκο και ξερό) και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και την υπόλοιπη σόγια σως. Μόλις μαραθούν τα μανιτάρια (2 λεπτά περίπου αργότερα), προσθέτουμε τα σέσκουλα, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και δίνουμε μια βράση. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σβήνουμε με το λεμόνι. Σερβίρουμε ζεστό αμέσως.