1½ κιλό κοτόπουλο (κομμένο σε μερίδες)
100γρ. μανούρι…
1 κ.σ. δυόσμος
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 ρόδι
400γρ. σπανάκι (καλά πλυμένο)
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κ.σ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
Διαδικασία συνταγής
Αναμειγνύουμε το μανούρι με το δυόσμο και γεμίζουμε το κοτόπουλο κάτω από την πέτσα του. Κλείνουμε με οδοντογλυφίδα την πέτσα (και την αφαιρούμε πριν το σερβίρισμα).
Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 240οC.
Σε τηγάνι που μπαίνει και στο φούρνο, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα μπούτια και τις φτερούγες κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το βούτυρο και το σκόρδο και το στήθος με την πέτσα προς τα κάτω. Σβήνουμε με το κρασί.
Μεταφέρουμε το φαγητό στο φούρνο, στην πάνω σκάλα. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 220οC και ψήνουμε για 25 λεπτά. Καθαρίζουμε το ρόδι και προσθέτουμε τα σπόρια. Ψήνουμε για 5 λεπτά.
Βάζουμε το τηγάνι ξανά στο μάτι και προσθέτουμε το σπανάκι. Σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι από τους χυμούς του κοτόπουλου.
Σερβίρουμε με βραστές πατάτες.