xOrisOria News

Κέικ σοκολάτας με αβοκάντο

Υλικά…

1½ φλιτζάνια (200g) αβοκάντο
3 κουταλιές της σούπας (36 γραμμάρια) λιωμένο λάδι καρύδας
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 ½ κουταλιές της σούπας (40 γραμμάρια) κρέμα καρύδας
3 κουταλιές της σούπας (63 γραμμάρια) ακατέργαστο μέλι
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
½ φλιτζάνι (58g) καρύδι πεκάν
2 φλιτζάνια (228 γρ.) αλεύρι αμυγδάλου
¼ φλιτζάνι (22 γραμ.) κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
⅓ σοκολάτα υγείας σπασμένη σε μικρά κομματάκια καθώς και λίγο περισσότερο για να πασπαλίσουμε από πάνω

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μία μακρόστενη φόρμα σιλικόνης. Βάζουμε στο μούλτι το αβοκάντο και το λιώνουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι καρύδας,τη βανίλια,την κρέμα καρύδας, το μέλι και τα αυγά, και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Σπάμε τα καρύδια πεκάν σε μικρά κομματάκια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το αλεύρι αμυγδάλου, τη σόδα ψησίματος, τη σκόνη κακάου, το αλάτι και τα κομματάκια της σοκολάτας.
Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα σιλικόνης και, αφού το στρώσουμε, πασπαλίζουμε από πάνω με τρίμματα σοκολάτας.

Ψήνουμε το κέϊκ για περίπου 40 έως 45 λεπτά. Για να δούμε αν είναι έτοιμο, δοκιμάζουμε με μία οδοντογλυφίδα. Αν βγαίνει καθαρή, τότε είναι έτοιμο.

Αφήνουμε το κέϊκ πάνω σε σχάρα να κρυώσει καλά. Για να το διατηρήσουμε φρέσκο, το αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.

Use Facebook to Comment on this Post