Πολλές φορές ακολουθούμε δίαιτες για να αποκτήσουμε επίπεδη κοιλιά ωστόσο αυτό μπορεί να μην είναι απαραίτητο…
Και αυτό διότι το φούσκωμα στην κοιλιά μπορεί να μην ευθύνεται στην αποθήκευση λίπους αλλά στην κατακράτηση υγρών και αερίων.
Μια κατάσταση που μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε χωρίς δίαιτα αλλά διαμορφώνοντας απλά τη διατροφή μας και τις συνήθειές μας γύρω από αυτή προκειμένου ν’ αρχίσει ο οργανισμός μας να λειτουργεί καλύτερα. Υπάρχουν λοιπόν μερικοί απλοί τρόποι για να καταπολεμήσουμε την κατακράτηση υγρών αλλά και τα ανεπιθύμητα πρηξίματα.
1) Όσο περισσότερο αλάτι καταναλώνετε σε μια ημέρα τόσο πιο πλούσια σε κάλιο πρέπει να είναι η διατροφή σας το οποίο μπορείτε να λαμβάνετε από τα σπαράγγια, τα εσπεριδοειδή, το πεπόνι και τη ντομάτα.
2) Τα πολλά υγρά βοηθούν στην αποβολή των «άχρηστων στοιχείων» από τον οργανισμό σας και έτσι μειώνετε η κατακράτηση υγρών.
3) Πιείτε τσάι μέντας διότι ανακουφίζει από τα αέρια χαλαρώνοντας σημαντικά το πεπτικό σύστημα. Η έρευνα δείχνει επίσης ότι οι κάψουλες με έλαιο μέντας μπορούν επίσης να βοηθήσουν στον πόνο στο στομάχι.
4) Δυο σημαντικά αρωματικά βότανα είναι ο άνηθος και το δεντρολίβανο τα οποία καλό θα ήταν να προσθέτετε στο φαγητό σας διότι συμβάλλουν σημαντικά στη σωστή πέψη και συνεπώς στην αποφυγή φουσκωμάτων.
5) Για ένα διάστημα περιορίστε τροφές οι οποίες ενδεχομένως να σας πρήζουν όπως είναι τα όσπρια, τα κρεμμύδια, το κουνουπίδι, μπρόκολο, πιπεριές, ανθρακούχα ποτά, γάλα, τυρί, δημητριακά ολικής αλέσεως.
6) Μια άλλη συμβουλή είναι να μην τρώτε γρήγορα γιατί με αυτό τον τρόπο καταπίνετε και αρκετό αέρα ο οποίος προκαλεί φουσκώματα και δεν επιτρέπει τη σωστή πέψη. Το καλύτερο είναι να τρώτε αργά και να μασάτε αργά τις τροφές.
7) Σημαντική συμβολή στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος έχουν και το χαμομήλι αλλά και το μελισσόχορτο. Πρόκειται για δυο βότανα τα οποία λειτουργούν χαλαρωτικά και βοηθούν στην επίλυση γαστρεντερικών προβλημάτων.
8) Τέλος, η κατακράτηση υγρών αλλά και τα φουσκώματα μπορούν να αντιμετωπιστούν με την άσκηση. Λίγη ώρα την ημέρα σωματικής δραστηριότητας και θα δείτε σημαντική αλλαγή.
Πηγή
Use Facebook to Comment on this Post