Μπαχαρικά, βότανα, συνταγές έχουν διεισδύσει στα πιάτα μας με καταγωγή από την Ανατολή. Σήμερα λοιπόν βάζουμε στους γνωστούς κεφτέδες, άρωμα και γεύση ανατολής-κεφτέδες οριεντάλ.
Υλικά
600γρ. Βοδινό κιμά
1 ματσάκι κόλιαντρο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια γαβάθα ρίχνετε τον κιμά, το σκόρδο και το κρεμμύδι καθαρισμένα και τεμαχισμένα, τον ψιλοκομμένο κόλιαντρο, αλατοπίπερο, ανακατεύετε καλά και πλάθετε 4 κεφτέδες.
Αφήνετε το λάδι να κάψει σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε τους κεφτέδες για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά, γυρνώντας τους και από τις δυο πλευρές. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε για 10 λεπτά.
Μπορείτε να συνοδέψετε τους κεφτέδες με σιμιγδάλι με βούτυρο ή με σαλάτα ντομάτας με κύμινο.