Το ξέρατε πως υπάρχουν και μαύρα κοτόπουλα;
Όχι με μαύρα φτερά, αλλά με μαύρο δέρμα, κόκκαλα και όργανα….
Αν και στον δυτικό κόσμο δεν είναι διαδεδομένα ως τροφή, σε ασιατικές χώρες όπως η Κίνα θεωρείται μια από τις πιο θρεπτικές τροφές. Ιδιαίτερα προτιμάται από τις γυναίκες μετά την γέννα, γιατί τους δίνει πολύ δύναμη, ενώ οι βιταμίνες που έχει, κάνουν καλό στα πνευμόνια, το στομάχι και το αίμα. Το “Μεταξένιο” κοτόπουλο (όπως λέγεται αυτό το είδος), ενώ εμφανισιακά καλύπτεται από ένα παχύ λευκό στρώμα πούπουλων, που είναι σαν μετάξι, κάτω από αυτό, είναι ολόμαυρο.
Το σκούρο του χρώμα, προέρχεται από μια γενετική αλλαγή, ενώ όσοι το έχουν δοκιμάσει, λένε πως στη γεύση δεν διαφέρει από το λευκό κοτόπουλο ή και μάλιστα ίσως να είναι λίγο πιο γλυκό.