Μάθετε όλα τα μυστικά που πρέπει να ξέρετε για να διατηρείτε τη ζέστη στο σπίτι σας χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ.
Μπορεί να παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το είδος της θέρμανσης που θα επιλέξετε για το δικό σας σπίτι αλλά υπάρχουν και κάποια κόλπα που θα σας βοηθήσουν να διατηρείτε τη ζέστη εξοικονομώντας χρήματα.
Θερμαντικά σώματα Εάν έχετε θέρμανση με καλοριφέρ καλό είναι να ρυθμίζετε το θερμοστάτη σε μια μόνιμη θερμοκρασία στους 19 βαθμούς κελσίου γιατί διαφορετικά καταναλώνετε περισσότερο πετρέλαιο για να ξαναζεσταθεί το σπίτι από την αρχή εάν έχει παγώσει.
Θερμοστατικές κεφαλές Τοποθετήστε θερμαστατικές κεφαλές σε κάθε θερμαντικό σώμα για να ρυθμίζετε την θερμοκρασία του κάθε σώματος ανάλογα με την ανάγκη θέρμανσης του κάθε δωματίου.
Ενισχυτής Θερμότητας Ο ενισχυτής θερμότητας μετατρέπει τα καλοριφέρ σε αερόθερμα. Απορροφά άμεσα το θερμό αέρα από τα καλοριφέρ και τον μεταφέρει στο χώρο μέχρι και 5 φορές γρηγορότερα. Με την άμεση κυκλοφορία του θερμού αέρα επιτυγχάνεται η ΜΗ συσσώρευση της ζέστης στην οροφή και έτσι διανέμεται σε όλο τον χώρο.
Μετατρέψτε το καλοριφέρ σας σε αερόθερμο με έναν ενισχυτή θερμότητας.
Tip: Τα έπιπλα, όπως ο καναπές και το κρεβάτι, θα πρέπει να βρίσκονται μακριά από τις μπαλκονόπορτες εάν δεν έχετε καλή μόνωση. Μπείτε στον κόπο να αλλάξετε τη διαρρύθμιση για τους χειμερινούς μήνες και μην τοποθετείτε έπιπλα μπροστά και επάνω από τα θερμαντικά σώματα. Εάν ένα σπίτι είναι ψηλοτάβανο τότε σίγουρα θα είναι χρήσιμο ένα ξύλινο ράφι πάνω από το σώμα για να εμποδίσει τη θερμότητα να διαρρεύσει προς τα επάνω.
Αν δεν έχετε καλή μόνωση απομακρύνετε τα έπιπλά σας από τις μπαλκονόπορτες.
Φιλμ αλουμινίου Επειδή η θερμότητα που βγάζουν τα καλοριφέρ δεν θέλουμε να απορροφάται από τους τοίχους μπορείτε να τοποθετήσετε πίσω από κάθε καλοριφέρ το φιλμ αλουμινίου που αντανακλάει τη θερμότητα στο χώρο. Μια πολύ οικονομική λύση έκτακτης ανάγκης είναι να βάλετε αλουμινόχαρτο.
Σώματα νέας τεχνολογίας Υπάρχουν θερμαντικά σώματα νέας τεχνολογίας που μέσω ειδικού φράγματος στέλνουν το ζεστό νερό στην εμπρόσθια πλάκα του σώματος που ζεσταίνεται σχεδόν αμέσως και στην συνέχεια στην πίσω. Με αυτό τον τρόπο έχετε 25% πιο γρήγορη απόδοση θέρμανσης, και 11% εξοικονόμηση ενέργειας μιας και η πίσω πλάκα ζεσταίνεται λιγότερο άρα έχει και μικρότερη απώλεια από τους τοίχους.
Use Facebook to Comment on this Post