Tι υλικά θα χρειαστείτε…
4 μεσαίες πατάτες πολύ καλά πλυμένες
1/2 κ.γλ. πάπρικα
1/8 κ.γλ. πιπέρι καγιέν
1/8 κ.γλ. σκόνη μουστάρδας
1/8 κ.γλ. σκορόδκονη
1/8 κ.γλ. μαύρο πιπέρι
1/8 κ.γλ. αλάτι
1/8 κ.γλ. κύμινο
1/2 κ.γλ. αποξηραμένος μαϊντανός
λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι
1/2 κούπα sour cream (ξινή κρέμα)
Η εκτέλεση:
Τοποθετήστε τις πατάτες με τη φλούδα μέσα σε μία κατσαρολίτσα και καλύψτε με όσο νερό χρειάζεται. Βράστε τις γύρω στα 15 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Βγάλτε τις από την κατσαρόλα και αφήστε να κρυώσουν καλά.
Σε ένα μπολάκι αναμείξτε όλα τα μπαχαρικά.
Αφού κρυώσουν οι πατάτες σκουπίστε τις πολύ καλά και κόψτε τις οριζόντια, ώστε κάθε κομμάτι να έχει φλούδα. Τοποθετήστε τις με τη φλούδα κάτω σε ένα ταψάκι, ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίστε προσεκτικά με το μείγμα μπαχαρικών, ώστε να πάει σε όλο το μέρος της πατάτας.
Καλύψτε με ένα αλουμινόχαρτο και αφήστε για 1 ώρα να τραβήξουν τις γεύσεις και τη μυρωδιά των μπαχαρικών.
Προθερμάνετε το φούρνο σας στο γκριλ και ψήστε σε μεσαία θερμοκρασία μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρετε με ψητά κρέατα ή κοτόπουλο και sour cream στο πλάι.
Use Facebook to Comment on this Post