Η μείωση του πληθυσμού των μελισσών μπορεί να προκαλείται από την υψηλή μόλυνση του εντόμου από αλουμίνιο – ένα χημικό στοιχείο που ενοχοποιείται ως παράγοντας για τη νόσο του Αλτσχάιμερ στους ανθρώπους – διαπιστώνει μια νέα μελέτη.
Πιστεύεται ότι είναι πιθανόν πολλοί παράγοντες να εμπλέκονται στην μείωση των μελισσών: από την έλλειψη των λουλουδιών μέχρι τα φυτοφάρμακα. Αλλά βιολόγοι στο Πανεπιστήμιο του Keele και το Πανεπιστήμιο του Sussex στη Βρετανία αποφάσισαν να δουν αν το αλουμίνιο, «το πιο σημαντικό των περιβαλλοντικών ρυπαντών των τελευταίων χρόνων», θα μπορούσε να αποδειχθεί ότι παίζει καθοριστικό ρόλο στην εξάλειψη του εντόμου.
Προηγούμενες έρευνες είχαν υποδείξει ότι όταν οι μέλισσες αναζητώντας νέκταρ δεν αποφεύγουν το νέκταρ που περιέχει αλουμίνιο. Έτσι οι ερευνητές μέτρησαν την περιεκτικότητα του αλουμινίου σε νύμφες μελισσών που αναζητούν φυσική τροφή για τις αποικίες στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Βρήκαν τα επίπεδα της περιεκτικότητας μετάλλου σε νύμφες μελισσών να κυμαίνονταν 13 έως 193 ppm [μέρη ανά εκατομμύριο.] Στους ανθρώπους, η ποσότητα αλουμινίου στον εγκέφαλο που ξεπερνά τα 3 ppm «θα μπορούσε να θεωρηθεί ως παθολογικά με πιθανή συνεισφορά προς μια νευροεκφυλιστική νόσο, συμπεριλαμβανομένης της νόσου του Alzheimer», σημειώνει η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό PLoS ONE.
Οι ερευνητές, φυσικά, αποδίδουν το πρόβλημα σε “μια σειρά από ανθρώπινες δραστηριότητες”, όπως η καύση των ορυκτών καυσίμων με αποτέλεσμα την «όξινη βροχή» και η εξόρυξη των μεταλλευμάτων αλουμινίου, με αποτέλεσμα, τα ψάρια, τα δέντρα, οι καλλιέργειες και οι άνθρωποι – τα πάντα να έχουν επηρεαστεί από αλουμίνιο. Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι μέλισσες δεν έχουν ανοσία στην αυξανόμενη επικράτηση του, μάλιστα μια ανάλυση από τη Βραζιλία που είχε προηγηθεί, δήλωνε ότι «η γύρη είναι πολύ μολυσμένη με αλουμίνιο».
«Το αλουμίνιο είναι γνωστή νευροτοξίνη που επηρεάζει τη συμπεριφορά σε ζωικά μοντέλα δηλητηρίασης από αλουμίνιο. Οι μέλισσες, φυσικά, εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό γνωστικής λειτουργίας στην καθημερινή συμπεριφορά τους και τα στοιχεία αυτά εγείρουν το ενδιαφέρον φάσμα ότι η γνωστική δυσλειτουργία αλουμινίου που προκαλείται μπορεί να παίξει ένα ρόλο στην μείωση του πληθυσμού τους – μήπως βλέπουμε μέλισσες με τη νόσο του Αλτσχάιμερ;» δήλωσε ο καθηγητής Chris Exley, ένας κορυφαίος επιστήμονας σχετικά με την έκθεση του ανθρώπου στο αλουμίνιο, από το Πανεπιστήμιο Keele.
Οπότε με αυτό το άρθρο θα μπορούσε κανείς να πει ότι η “θεωρία συνωμοσία” για το τι εξοντώνει τις μέλισσες παγκοσμίως επαληθεύεται κατά το ήμισυ: Οι χημικοί αεροψεκασμοί και τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα.
Ο συνωμοσιολόγοι λένε, ότι οι χημικοί αεροψεκασμοί εμπεριέχουν στο κοκτέιλ τους μεγάλες δόσεις αλουμινίου. Μόλις επιβεβαιωθεί ότι ΚΑΙ η ακτινοβολία είναι ένας ακόμα λόγος που μειώνει τους πληθυσμούς των μελισσών, η θεωρία συνωμοσίας επιβεβαιώνεται πλήρως. Τι μας μένει; Να κάτσουν επί τέλους στο σκαμνί οι συνωμότες προτού διαλυθεί ο πλανήτης!!!
Use Facebook to Comment on this Post