Μετάβαση σε νέα γενιά πυραύλων από τη ρωσική διαστημική υπηρεσία

Μετάβαση σε νέα γενιά πυραύλων από τη ρωσική διαστημική υπηρεσία

Reuters/NASA

Δείτε ακόμα

  • Εκστρατεία hacking από υπολογιστές στην Κίνα εναντίον εταιρειών άμυνας και δορυφόρων 24/06 08:21
  • 15o NANOTEXNOLOGY 2018 από το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του ΑΠΘ 24/06 11:47

Τα σχέδια της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos για τερματισμό της παραγωγής του κύριοι πυραύλου της, Proton, και έναρξη της παραγωγής της επόμενης γενιάς πυραύλων- περιλαμβανομένων πυραύλων που θα επιστρέφουν στη Γη για να χρησιμοποιηθούν ξανά- αποκάλυψε ο διευθυντής της, Ντμίτρι Ρογκόζιν.

«Έχουμε τον ακόλουθο στόχο μπροστά μας: Την παραγωγή της απαιτούμενης ποσότητας των θρυλικών πυραύλων Proton μας στο πλαίσιο των συμβολαίων που έχουν ήδη υπογραφεί και μετά το κλείσιμο αυτού του προγράμματος. Στο μέλλον θα χρησιμοποιούμε μόνο πυραύλους Angara» είπε ο Ρογκόζιν σε συνέντευξή του στο RIA Novosti, όπως αναφέρει το RT.

Επίσης, τόνισε πως το πρόγραμμα των πυραύλων Proton έχει ολοκληρώσει τον σκοπό του και πλέον είναι καιρός για μετάβαση στην επόμενη γενιά πυραύλων.

Ωστόσο, ο νέος επικεφαλής της υπηρεσίας δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες όσον αφορά στο πότε έχει προγραμματιστεί η μετάβαση στους νέους πυραύλους, υποστηρίζοντας ότι οι λεπτομέρειες θα μπορέσουν να εξεταστούν σε βάθος όταν ο κύριος κατασκευαστής διαστημικών πυραύλων της Ρωσίας, το Κέντρο Κρούνιτσεφ, ολοκληρώσει τη μεταφορά του από τη Μόσχα στο Ομσκ.

Ο αρχικός πύραυλος Proton είχε αναπτυχθεί στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Αυτή τη στιγμή η Ρωσία χρησιμοποιεί μια πολύ πιο εξελιγμένη έκδοσή του, τον Proton-M. Το κόστος μιας εκτόξευσης με πύραυλο Proton υπολογίζεται στα 70 εκατομμύρια δολάρια.

Η δουλειά πάνω στο πρόγραμμα Angara άρχισε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και η πρώτη δοκιμαστική εκτόξευση του νεότερου μοντέλου Α-5, που προορίζεται να αντικαταστήσει τους Proton, έγινε επιτυχώς το 2014. Όπως αναφέρει το RT, ο κινητήρας RD-191 του Angara θεωρείται ιδιαίτερα «καθαρός», καθώς χρησιμοποιεί κηροζίνη και οξυγόνο ως καύσιμα. Σύμφωνα με το Κέντρο Κρούνιτσεφ, ο κινητήρας θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι και 10 φορές ή παραπάνω, κάτι που συνεπάγεται ευκαιρίες για ανάπτυξη πυραύλων που θα επιστρέφουν στη Γη στο πλαίσιο της «οικογένειας» Angara.

Επί της παρούσης μία εκτόξευση Angara κοστίζει 100 εκατ. δολάρια, ωστόσο η τιμή αυτή αναμένεται να μειωθεί όταν η παραγωγή μεταφερθεί στο Ομσκ.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *