xOrisOria News

Μοβ «βελούδινα» κεκάκια

Υλικά για 12 κομμάτια…

300 γρ. βατόμουρα και 12 επιπλέον για το γαρνίρισμα
100 γρ. βούτυρο
100 ml σοκολάτα γάλακτος, κομμένη σε κυβάκια
225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
175 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κ.σ. κακάο σε σκόνη
1 πρέζα αλάτι
2 μεγάλα αβγά, χτυπημένα
μερικές σταγόνες κόκκινο ή μοβ χρώμα ζαχαροπλαστικής

Για την επικάλυψη

100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Τρόπος παρασκευής

Λιώνουμε με πιρούνι τα μισά βατόμουρα, έτσι ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους αλλά και να παραμείνουν μερικά κομματάκια.

Σε τηγανάκι και σε χαμηλή θερμοκρασία λιώνουμε το βούτυρο και τα κυβάκια της σοκολάτας.
Σε μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, τη σκόνη κακάο και το αλάτι και προσθέτουμε το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας και τα χτυπημένα αβγά. Ρίχνουμε και 100 ml βραστό νερό.

Αναμειγνύουμε απαλά το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και στο τέλος προσθέτουμε και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Ανακατεύουμε και μοιράζουμε σε 12 φορμάκια για μάφιν.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C μέχρι να φουσκώσουν. Ελέγχουμε ότι έχουν ψηθεί, βυθίζοντας μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο, αν βγει καθαρή είναι έτοιμα.

Τα αφαιρούμε από τα φορμάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς σε μία σχάρα.
Στο μεταξύ, λιώνουμε σε πουρέ τα υπόλοιπα 150 γρ. βατόμουρα. Χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να φουσκώσει το μείγμα, περίπου για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε τον πουρέ από τα βατόμουρα και ανακατεύουμε απαλά. Βάζουμε το μείγμα σε ένα κορνέ με το αγαπημένο σας σχήμα-στόμιο και μοιράζουμε το μείγμα με προσοχή σε κάθε κεκάκι. Τελειώνουμε, γαρνίροντας κάθε κεκάκι με ένα φρέσκο βατόμουρο.

Use Facebook to Comment on this Post