Υποφέρετε από δυσκολία στη συγκέντρωση, χρόνια κόπωση ή αϋπνία; Ή ίσως από κατάθλιψη, ημικρανίες ή φλεγμονή; Αν ναι, μπορείτε να έχετε μολυνθεί από μύκητες. Συνδεδεμένη με έναν εκπληκτικά μεγάλο αριθμό προβλημάτων υγείας, η τοξικότητα λόγω μούχλας είναι μία — αν και συχνά κρυμμένη — πηγή που προκαλεί μία φθίνουσα πορεία στην κατάσταση της υγείας μας.
Ευδοκιμεί σε υγρά κλίματα, ή όπου υπάρχει ζημιά λόγω νερού, ο μύκητας απελευθερώνει σπόρια στο περιβάλλον, τα οποία διεισδύουν στον αέρα, όπως και στο χαλί, τα έπιπλα, τα ρούχα, τα στρώματα και τα κλινοσκεπάσματα.
Άτομα που ζουν ή εργάζονται μέσα σε αυτούς τους χώρους εισπνέουν τα σπόρια, τα οποία στη συνέχεια αναπαράγονται στο σώμα και (όσον αφορά τα πιο βλαβερά στελέχη) εν συνεχεία απελευθερώνουν μυκοτοξίνες.
Η μούχλα και οι μυκοτοξίνες μπορούν επίσης να προσληφθούν μέσω μολυσμένων τροφίμων.
Άτομα σε καταστολή, με σύνδρομο εντερικής διαπερατότητας ή άλλα θέματα υγείας διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο στο να αναπτύξουν κάποιο πρόβλημα με τη μούχλα.
Είναι σημαντικό να θυμάστε, ωστόσο, ότι μια μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού υποφέρει από θέματα χαμηλού ανοσοποιητικού συστήματος λόγω του συνεχόμενου βομβαρδισμού από περιβαλλοντικούς ρύπους, γενετικά τροποποιημένων οργανισμών και μείωση των θρεπτικών συστατικών στα τρόφιμα.
Υπάρχουν ορισμένα συμπτώματα που μπορείτε να αναζητήσετε για να δείτε αν έχετε μολυνθεί από μούχλα. Εάν πράγματι η μούχλα είναι ο ένοχος, μπορείτε να αρχίσετε να ψάχνετε για την πηγή στο σπίτι σας ώστε να την καθαρίσετε.
Ενδείξεις πως έχετε μολυνθεί από μούχλα
• Συχνοί πονοκέφαλοι
• Πρήξιμο του προσώπου ή άλλο μέρος του σώματος
• Ναυτία ή έμετος
• Εξανθήματα ή φαγούρα
• Χρόνιοι μυικοί πόνοι ή αδυναμία
• Δυνατός ξηρός βήχας
• Οποιοδήποτε από αυτά τα συμπτώματα επιμείνει ή επιδεινώνεται με το πέρασμα του χρόνου
Περιορίστε την επαφή με την μούχλα και αποτοξινωθείτε
Αν πιστεύετε ότι έχετε κάποιο ζήτημα υγιείας λόγω μούχλας, το ακόλουθο πρωτόκολλο μπορεί να βοηθήσει.
1. Πρωταρχικό μέλημα είναι να διαπιστωθεί εάν το περιβάλλον της οικίας σας ή της εργασίας είναι τοξικό με μούχλα προσλαμβάνοντας έναν ειδικό. Σημειώστε ότι, ορισμένες φορές η μούχλα μπορεί να μην είναι άμεσα εμφανής — ειδικά αν υπάρχει μαύρη μούχλα να αυξάνεται μέσα στον τοίχο, στα στρώματα ή στα έπιπλα.
2. Μόλις το περιβάλλον έχει αξιολογηθεί διεξοδικά, και οι μουχλιασμένες επιφάνειες καθαριστούν, η εγκατάσταση ενός συστήματος φιλτραρίσματος του αέρα είναι το επόμενο βήμα της δράσης. Ο καθαρισμός των επιφανειών με λευκό ξύδι ή/και σόδα, συμβάλει στην αφαίρεση και των σποριών των μυκήτων.
Εάν ζείτε σε υγρό κλίμα, ένας αποξηραντής θα βοηθήσει να κρατήσει τα σπόρια υπό έλεγχο. Επίσης, κρατήστε τις μονάδες κλιματισμού σε καλή κατάσταση και να προτιμήστε ετήσιους καθαρισμούς.
3. Η διατροφή είναι ζωτικής σημασίας όταν έχετε να καταπολεμήσετε μολύνσεις λόγω μούχλας.
Αποφύγετε τα τρόφιμα που «τροφοδοτούν» τη μούχλα, όπως ο καφές, το μαύρο τσάι, η ζάχαρη, τα άμυλα, τα συσκευασμένα δημητριακά, το τυρί, οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες, ορισμένα από τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση, η σάλτσα σόγιας, το ξύδι (εκτός από το μη παστεριωμένο μηλόξυδο), τα φιστίκια, τα φυστίκια Αιγίνης, τα μανιτάρια και η μαγιά (ζυθοποιίας και μαγειρικής).
Επιπλέον, να προτιμάτε πηγές βιταμινών Β απαλλαγμένες από αποικίες μυκήτων. Και βέβαια, να αποφεύγετε τα πολλά αντιβιοτικά που προέρχονται από μούχλα (πενικιλλίνη).
Ανεξέλεγκτη χρήση αντιβίωσης και επιπτώσεις στο Μικροβίωμα
Επικεντρωθείτε αντ’ αυτών, στα μούρα, σε μη αμυλούχα λαχανικά (με εξαίρεση τα καρότα, τα οποία είναι αντιμυκητιακά), σε βιολογικά κρέατα, πουλερικά και τα αυγά, σαρδέλες, σολομό, γιαούρτι και κεφιρ. Επιπλέον, chia, σπόροι κάνναβης και κολοκύθας, καρύδια, αμύγδαλα, πεκάν, λάδι καρύδας και ελαιόλαδο, σκόρδο, τζίντζερ και κουρκουμάς, θεωρούνται εξαιρετικά τρόφιμα. Όπως και η στέβια είναι μια καλή εναλλακτική γλυκαντική ουσία.
Τα παρακάτω συμπληρώματα είναι επίσης χρήσιμα:
– Καφέ φύκια
– Προβιοτικά
– Goldenseal
– Καγιέν
– Ν-ακετυλο κυστεϊνη
– Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα
– Σύμπλεγμα βιταμινών Β (χωρίς μαγιά ή μούχλα)
– Βιταμίνη C και
– Βιταμίνη D
Λίγο περισσότερη τροφή για σκέψη.
Μια ανασκόπηση στα Αρχεία Περιβαλλοντικής Υγείας ενός διεθνούς επιστημονικού περιοδικού αναφέρει:
Οι μυκοτοξίνες- τοξικές ουσίες οι οποίες παράγονται από μύκητες ή μούχλα– είναι πανταχού παρούσες στο περιβάλλον και είναι ικανές να προξενήσουν ζημιά σε πολλαπλούς βιοχημικούς μηχανισμούς, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα πολλά ανθρώπινα συμπτώματα τα οποία αναφέρονται συλλογικά ως «Μυκοτοξίκωση».
Στην πραγματικότητα, οι μυκοτοξίνες μιμούνται πολλαπλές ξενοβιοτικές ουσίες, όχι μόνο στο πόσο μεγάλη ζημιά κάνουν, αλλά και στους τρόπους αποτοξίνωσης. Αυτό υποδεικνύει ενδεχόμενες θεραπευτικές επιλογές για την δύσκολη θεραπεία της μυκοτοξίκωσης.
Σε αυτή τη σύντομη ανασκόπηση ο συγγραφέας εξετάζει τη χρήση λιποϊκού οξέος ως παράδειγμα μίας διαθέσιμης και θρεπτικής τροφής η οποία έχει αποδειχθεί ότι προστατεύει από, ή και αναστρέφει, τις δυσμενείς επιπτώσεις της μυκοτοξίκωσης στην υγεία.
Μπορείτε να δείτε και Άλφα λιποϊκό οξύ, αυξάνει τους ρυθμούς επιδιόρθωσης σε κυτταρικό επίπεδο
«Τροφή»: Επιστήμονες και γιατροί απέδειξαν σε αμέτρητες έρευνες, ότι η υγεία μας εξαρτάται σημαντικά από την ακέραιη και αποδοτική λειτουργία της εντερικής χλωρίδας.
Η τροφή μας αποτελεί την πηγή θρεπτικών στοιχείων για το έντερο, πολλές φορές όμως, οι καταστάσεις της ζωής και οι διατροφικές μας συνήθειες μας δυσκολεύουν να ακολουθήσουμε μια ισορροπημένη και πλούσια σε άπεπτες φυτικές ίνες διατροφή. Αυτό σε συνδυασμό με την υπερχρήση φαρμάκων όπως .αντιβιοτικά, αντισυλληπτικά, κορτιζόνη, αντικαταθλιπτικά κ.τ.λ., έχει ως επακόλουθο να διαταράσσεται η ικανότητα λειτουργίας του εντέρου, να υπερισχύσουν τα παθογόνα βακτήρια και μικρόβια (δυσβίωση, καντιντίαση), το ανοσοποιητικό σύστημα να γίνεται πιο ευάλωτο (80% της άμυνας μας βασίζεται στο υγιές μικροβίωμα του πεπτικού συστήματος ), να διαταράσσεται η πέψη, η ενέργεια και η αποδοτικότητά μας να πέφτει.
Γι’ αυτό και θεωρώ απαραίτητη την λήψη (υπό προϋποθέσεις) ενός καλού προβιοτικού συμπληρώματος. σαν κι αυτό που σας προτείνω, με:
Lactobacillus acidophilus 2,7 δις μικροοργανισμοί
Lactobacillus plantarum 1.500.000.000 μικροοργανισμοί
Lactobacillus casei 1,2 δις μικροοργανισμοί
Bifidobacterium longum 300.000.000
μικροοργανισμοί Streptococcus thermophilus 240.000.000 μικροοργανισμοί
Lactobacillus brevis 60.000.000 μικροοργανισμοί
Ο συνδυασμός δε, με τα φύκια A.F.A. (βιταμίνες Β, C) και τα ωμέγα 3 μπορεί να δώσει την δυνατότητα στον οργανισμό να αντεπεξέλθει.
Πηγή: realpharmacy.com
Τυχόν αναδημοσίευση, παρακαλώ να συνοδεύεται από:
Επιμέλεια/Απόδοσή: proionta-tis-fisis.com
Labels Περίεργα – Απίστευτα, Υγείαksipnistere.com
Use Facebook to Comment on this Post