Με την υπόθεση της διαθήκης της 91χρονης από την Κάλυμνο, η οποία φέρεται να άφησε στους γείτονές της περιουσία ενός εκατ. ευρώ, θα ασχοληθεί στην προσεχή του συνεδρίαση στις 4 Δεκεμβρίου το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.
Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα βρεθούν οκτώ άτομα και συγκεκριμένα, το ζευγάρι των γειτόνων, μία συμβολαιογράφος και πέντε μάρτυρες που φέρονται να εμπλέκονται στη σύνταξη της διαθήκης.
Η παραπομπή των κατηγορουμένων έγινε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για μία εκ των μηνύσεων που έχουν καταθέσει στη δικαιοσύνη οι συγγενείς της 91χρονης δια του συνηγόρου τους και αφορά στα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης, ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση, άμεση συνέργεια σε ψευδή βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος.
Η μήνυση στρέφεται κατά της συμβολαιογράφου -που συνέταξε τη διαθήκη- του ζευγαριού των γειτόνων στους οποίους και «περνάει» όλη η περιουσία αλλά και των πέντε μαρτύρων, όπως αναφέρει η rodiaki.
Έτσι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Κω, παρά την απαλλακτική πρόταση του αρμόδιου εισαγγελέως, με βούλευμά του παρέπεμψε σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου όλους τους εμπλεκόμενους για τα παραπάνω αδικήματα και η υπόθεση προσδιορίστηκε να εκδικαστεί αρχικά τον περασμένο Μάρτιο, όμως, αναβλήθηκε και θα εξεταστεί στις 4 Δεκεμβρίου 2014.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στη μήνυση η οποία αποτέλεσε και την αρχή για την άσκηση των διώξεων και εν συνεχεία την παραπομπή των εμπλεκομένων, αφού γίνεται αναφορά στο ιστορικό της υπόθεσης, τονίζεται μεταξύ άλλων η κατάσταση στην οποία βρισκόταν η 91χρονη την περίοδο. Σύμφωνα με την ιατρική βεβαίωση από το νοσοκομείο Καλύμνου η οποία προσκομίστηκε στην δικαιοσύνη, η ηλικιωμένη γυναίκα είχε νοσηλευτεί με διάγνωση «αδυναμία λήψεως τροφής- ληθαργική κατάσταση» και είχε εξέλθει από το νοσοκομείο με διάγνωση «στεφανιαία νόσος-αφυδάτωση-γεροντική άνοια-καταβολή».
Οι δε συγγενείς της υποστηρίζουν επίσης πως η ίδια είχε υποστεί το προηγούμενο διάστημα και σοβαρότατο εγκεφαλικό επεισόδιο.Σε κάθε περίπτωση, στη διαθήκη βεβαιώνεται πως η 91χρονη «δεν υπάγεται σε κάποια περίπτωση του άρθρου 1719 Α.Κ. και δεν στερείται των αισθήσεών της» κάτι που όπως επισημαίνεται και στη μήνυση που έχει υποβληθεί «είναι ψευδές και έγινε εν γνώσει προκειμένου να συνταχθεί η διαθήκη».
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η ηλικιωμένη ζούσε στην Κάλυμνο όμως τα τελευταία χρόνια πριν το θάνατό της (Δεκέμβριο του 2005) άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας γι’ αυτό και οι συγγενείς της (δεν είχε σύζυγο και παιδιά) προσέλαβαν αλλοδαπή γυναίκα προκειμένου να τη φροντίζει και να τη βοηθάει με τη φαρμακευτική της αγωγή.
Σύμφωνα με πληροφορίες και βάση των όσων αναφέρονται στις μηνύσεις που ήδη έχουν κατατεθεί στη δικαιοσύνη, λίγο καιρό αργότερα, την 91χρονη άρχισαν να προσεγγίζουν ζευγάρι γειτόνων της, οι οποίοι έκαναν ενέργειες προκειμένου να δείξουν ότι την νοιάζονται και την φροντίζουν, με αποτέλεσμα να φύγει και η γυναίκα που τη βοηθούσε. Η ηλικιωμένη είχε πλέον την αποκλειστική φροντίδα των γειτόνων της, οι οποίοι διαχειρίζονταν και τα χρήματά της.
Αξίζει δε να σημειωθεί πως σύμφωνα με τους συγγενείς, η 91χρονη είχε μεγάλη περιουσία η οποία αποτελούνταν από ακίνητο 15 στρεμμάτων στην Κάλυμνο, ένα σπίτι, ένα γραφείο στην Αθήνα, αμύθητης αξίας κοσμήματα με πετράδια και διαμάντια, αλλά και καταθέσεις αρκετών χιλιάδων είτε ευρώ, είτε δολαρίων σε λογαριασμούς τραπεζών. Μάλιστα μόνο ο αδελφός της ηλικιωμένης της είχε αποστείλει στο λογαριασμό της 250.000 ευρώ για τα έξοδά της!
Η ηλικιωμένη όσο περνούσε ο καιρός, αντιμετώπιζε όλο και σοβαρότερα προβλήματα με την υγεία της (για τα οποία υπάρχουν και βεβαιώσεις γιατρών) ενώ έπασχε και από άνοια. Λίγες μόλις ημέρες πριν το θάνατό της η 91χρονη νοσηλεύτηκε και στο νοσοκομείο Καλύμνου και μόλις είκοσι μέρες πριν πεθάνει – έχοντας εξέλθει από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε – φέρεται να συνέταξε νέα διαθήκη στην οποία άφηνε όλη της την περιουσία στους γείτονές της.
Σύμφωνα πάντα με τα καταγγελλόμενα, η ηλικιωμένη εξέπνευσε στις 2 τα ξημερώματα των Χριστουγέννων του 2012 και άμεσα οι γείτονες της έσπευσαν το μεσημέρι της ίδιας ημέρας να την κηδεύσουν χωρίς να ειδοποιήσουν ή να περιμένουν να φτάσουν στο νησί οι συγγενείς της, ορισμένοι εκ των οποίων έμεναν στη Ρόδο.
Το γεγονός αυτό προκάλεσε εύλογα την αντίδραση των συγγενών αλλά και πολλά ερωτηματικά, αφενός πώς εκδόθηκε ληξιαρχική πράξη θανάτου, αφού λόγω των Χριστουγέννων ήταν όλα κλειστά και αφετέρου πώς και γιατί έγινε η ταφή τόσο εσπευσμένα αν και Χριστούγεννα.
Οι απορίες αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο όταν εμφανίστηκε η διαθήκη της 91χρονης με την οποία κληρονόμοι ήταν το ζευγάρι των γειτόνων της.
Οι συγγενείς της θανούσας προσέφυγαν στη δικαιοσύνη καταθέτοντας μηνύσεις. Η μία από αυτές αφορά στο αδίκημα της υπεξαίρεσης ποσού άνω των 75 χιλιάδων ευρώ, ενώ έχει κατατεθεί μήνυση και για ψευδή βεβαίωση, ηθική αυτουργία στην ψευδή βεβαίωση και άμεση συνέργεια σε ψευδή βεβαίωση στις οποίες κατηγορούνται από τους συγγενείς ένας γιατρός ένας συμβολαιογράφος και 5 μάρτυρες που φέρονται να εμπλέκονται και στην υπόθεση σύνταξης της διαθήκης.
Παράλληλα έχει κατατεθεί και αγωγή αδικοπραξίας για ψευδορκία και ηθική αυτουργία στην πράξη αυτή κατά του ζευγαριού.
Πηγή: rodiaki
Use Facebook to Comment on this Post