Σε μικρά παιδιά ενός «χαμένου πολιτισμού» αποδίδονται, σύμφωνα με τους ειδικούς, τα αρχαιότερα γεωγλυφικά (geoglyphs) που έχουν ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα, περίπου 200 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Τσελιάμπινσκ στη Ρωσία.
Επί της ουσίας, πρόκειται για πελώριες μυστηριώδεις γραμμές χαραγμένες με πρωτόγονο τρόπο στη γη οι οποίες, εν τοιαύτη περιπτώσει, σχηματίζουν ένα ελάφι εντυπωσιακών διαστάσεων που όπως φαίνεται στις φωτογραφίες έχει πόδια, κεφάλι και μακρύ ρύγχος.
Αναμφίβολα συνιστά την ολοκλήρωση μίας σπουδαίας ανακάλυψης που ξεκίνησε το 2011 και αποδίδεται στον ερευνητή AlexanderShestakov ο οποίος κατάφερε να εντοπίσει κατά… τύχη τους περίεργους σχηματισμούς στη γη της Ρωσίας μέσω του… GoogleEarth.
Ωστόσο, σύμφωνα με τους SiberianTimes, οι αρχαιολόγοι επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις πως είναι τα αρχαιότερα γεωγλυφικά στον πλανήτη, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τις περίφημες «Γραμμές της Νάσκα» του Περού. Οι ειδικοί τοποθετούν τη δημιουργία του σπουδαίου έργου, 3.000-4.000 χρόνια πριν τη γέννηση του Χριστού ενώ οι δημιουργοί του ήταν μέλη μίας φυλής που χάθηκε στην άβυσσο του χρόνου.
Οι ερευνητές έμειναν κυριολεκτικά άναυδοι από τα ανασκαφικά ευρήματα που απαντώνται κοντά στη λίμνη Zyuratkul στα Ουράλια Όρη. Μεταξύ άλλων, εντοπίστηκαν 155 εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν για τη χάραξη του πελώριου σχεδίου συνολικής έκτασης 275 μέτρων.
Μάλιστα, ορισμένα από τα πανάρχαια ανασκαφικά εργαλεία άγγιζαν τα 17 εκατοστά ενώ κάποια άλλα ήταν πολύ μικρότερα φτάνοντας ακόμα και τα… 2 εκατοστά. Έτσι, οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως για τη σχεδίαση του θαυμάσιου έργου επιστρατεύτηκαν μικροί και μεγάλοι για έναν… μεγαλύτερο σκοπό.
Οι ερευνητές εκτιμούν πως τα γεωγλυφικά ήταν ένας τρόπος επικοινωνίας των πρώιμων κοινωνιών με το… ανεξήγητο, το μεταφυσικό και τους Θεούς. Συνήθως, χάραζαν στη γη πελώρια και απλοϊκά σχήματα ζώων εκ των οποίων τα περισσότερα ανακαλύφθηκαν χιλιάδες χρόνια αργότερα γιατί είναι ορατά μόνο από το… διάστημα.
Ωστόσο, το θέαμα καθίσταται ακόμα πιο εντυπωσιακό με δεδομένο τα ελάχιστα μέσα που είχαν στη διάθεσή τους.
Use Facebook to Comment on this Post