Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να τα πειράζουμε
Όταν πειράζουμε ένα σπυράκι που δεν είναι έτοιμο να “σκάσει”, τότε προκαλούμε, χωρίς να το γνωρίζουμε, εφελκιδοποίηση (αποξηραμένες κρούστες), ουλές, και, ενδεχομένως, μια λοίμωξη του δέρματος.
Αν πρέπει οπωσδήποτε να το αγγίξετε, υπάρχει ένας τρόπος για να το κάνετε. Ξεκινήστε με καθαρό δέρμα και καθαρά χέρια. Βάλτε τα δάχτυλά σας και στις δύο πλευρές του σπυριού και σπρώξτε με την ίδια πίεση – αλλά να είστε προσεκτικοί! Επανατοποθετήστε τα δάχτυλα προς τις άλλες πλευρές και προσπαθήστε ξανά, ωθώντας κάτω από το σπυράκι. Αν πονάει και δεν βγαίνει εύκολα, δεν είναι έτοιμο.