Δεν χωράει αμφιβολία ότι το ψυγείο είναι ο ιδανικότερος αποθηκευτικός χώρος για τα τρόφιμα. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όλα τα τρόφιμα, ακόμη και μέσα στο ψυγείο, έχουν ημερομηνία λήξης.
Δείτε αναλυτικά
Κρέμα γάλακτος: 2 – 4 ημέρες
Σαλάτες (τζατζίκι, μελιτζανοσαλάτα): 4 – 5 ημέρες
Σάλτσα ντομάτας: 5 – 6 ημέρες
Βραστές πατάτες: Έως 2 ημέρες
Ψωμί: 1,5 μήνα στο ψυγείο, 3 μήνες στην κατάψυξη
Βούτυρο: 2-3 μήνες στο ψυγείο
Τυρί: 15 μέρες στο ψυγείο
Αυγά: Περίπου 20 μέρες στο ψυγείο και 7 μέρες αν τα έχετε βράσει
Κοτόπουλο: 1-2 μέρες στο ψυγείο, 8-10 μήνες στην κατάψυξη
Κιμάς: 1 μέρα στο ψυγείο, 4 μήνες στην κατάψυξη
Μπέικον: 15 μέρες στο ψυγείο, 3 μήνες στην κατάψυξη,
Λουκάνικα: Ανοιγμένα (1 εβδομάδα στο ψυγείο), σφραγισμένα (2 εβδομάδες στο ψυγείο), 1-1,5 μήνα στην κατάψυξη
Ζαμπόν: 7-8 μέρες στο ψυγείο
Μοσχάρι: 4 μέρες στο ψυγείο, 6 μήνες στην κατάψυξη
Ψάρι: Έως 2 μέρες στο ψυγείο, 6 μήνες στην κατάψυξη
Μουστάρδα: 5-7 μήνες στο ψυγείο
Κέτσαπ: Περίπου 2 μήνες αφού ανοιχτεί
Πίτσα: 3 μέρες στο ψυγείο, 1-2 μήνες στην κατάψυξη
Λαχανικά: 5 –7 μέρες στο ψυγείο
Φρούτα: Περίπου 5 μέρες
Μαρμελάδα: 5-8 μήνες στο ψυγείο
Γλυκά με κρέμα: Έως 7 μέρες στο ψυγείο
Γαλακτοκομικά: Βάσει ημερομηνίας λήξεως
Ζυμαρικά μαγειρεμένα: Έως και 4 ημέρες
Ψάρια: Όχι πάνω από 2 ημέρες
Όσπρια: Έως 2 ημέρες
Λαδερά: 2 ημέρες
Use Facebook to Comment on this Post