xOrisOria News

Οι 5 καλύτερες τροφές για τα νεφρά σας

1Τα νεφρά είναι ένα από τα πολυτιμότερα όργανα του σώματός μας, καθώς αποτελούν το «φίλτρο» που απομακρύνει τις τοξίνες και άλλες βλαβερές ουσίες.

Καθώς η διατροφή είναι ένα σημαντικό όπλο που μας βοηθά να αποφύγουμε προβλήματα υγείας στο μέλλον, δείτε ποιες είναι οι τροφές που μας παρέχουν πολύτιμα συστατικά για την ομαλή λειτουργία των νεφρών.
1. Σκόρδο
Έχει αντιφλεγμονώδη δράση και μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα. Παράλληλα, δίνει γεύση σε ένα πιάτο κι έτσι δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε μεγάλη ποσότητα αλατιού, το οποίο επιβαρύνει τη νεφρική λειτουργία. Το σκόρδο περιέχει επίσης αντιοξειδωτικές ουσίες.
2. Λαχανίδα
Όπως όλα τα στραυρανθή λαχανικά (μπρόκολο, κουνουπίδι, λάχανο κ.α.) έτσι και η λαχανίδα είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, βιταμίνης C και βιταμίνης Κ, συστατικά απαραίτητα για τη βέλτιστη δυνατή λειτουργία των νεφρών. Η λαχανίδα περιέχει επίσης σίδηρο, βήτα καροτένιο και ασβέστιο. Τα σταυρανθή λαχανικά έχουν μικρή περιεκτικότητα σε κάλιο κι έτσι είναι ιδανική επιλογή για όσους ήδη αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα νεφρά τους.
3. Ασπράδι αυγού
Το ασπράδι του αυγού περιέχει βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία ωφέλιμα για την υγεία μας γενικότερα. Μας παρέχει σίδηρο, ο οποίος είναι απαραίτητος για τη σωστή λειτουργία των νεφρών.
3. Κρεμμύδι
Όπως και το σκόρδο, το κρεμμύδι μας παρέχει αντιοξειδωτικές ουσίες που ενισχύουν την καρδιαγγειακή λειτουργία. Όταν καταναλώνονται ωμά, έχουν επίσης ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση.
4. Φρέσκο ψάρι
Ψάρια όπως ο σολομός, η σαρδέλα, η πέστροφα και η ρέγκα περιέχουν πρωτεΐνες και πολύτιμα Ω-3 λιπαρά οξέα. Τα άτομα που καταναλώνουν συστηματικά αυτά τα είδη ψαριών αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο καρδιοπάθειας και υπέρτασης, παθήσεις που συμβάλλουν στην εκδήλωση της νεφροπάθειας.
5. Κράνμπερι
Όλα τα μούρα είναι υγιεινά και μας παρέχουν σημαντική ποσότητα αντιοξειδωτικών, όμως το κράνμπερι έχει τη μοναδική ιδιότητα να καταπολεμά άμεσα την ουρολοίμωξη. Επειδή αυξάνει την οξύτητα των ούρων, το κράνμπερι αποτρέπει τα βακτήρια να ενσωματωθούν στα τοιχώματα της κύστης.
ΠΗΓΗ

 

Use Facebook to Comment on this Post