xOrisOria News

Ολυμπιακος vs Πας Γιαννενα 2-2 (βιντεο)

4Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στο παιχνίδι, αναγκάζοντας τον Ολυμπιακό σε νέα απώλεια βαθμών στην έδρα του (2-2). Οι ερυθρόλευκοι αν και γύρισαν το παιχνίδι, δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το προβάδισμα μέχρι το τέλος και πλέον κινδυνεύουν να μείνουν επτά βαθμούς πίσω από την κορυφή.

Πολλές αποδοκιμασίες από τον κόσμο του Ολυμπιακού, που είδαν την ομάδα τους μέσα σε λίγες μέρες να γνωρίζει την ήττα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης από τον ΠΑΟΚ και να παραχωρεί ισοπαλία στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Το σκορ άνοιξε ο Μιχαήλ στο 23′ με τον Φορτούνη να ισοφαρίζει με πέναλτι στο 50′ και τον Κασάμι να κάνει το 2-1 στο 75′. Ο Γιάκος στο 88′ διαμόρφωσε το τελικό 2-2. Ο Μιλιβόγιεβιτς αποχώρησε με πρόβλημα στο δεξί γόνατο και την Κυριακή θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς.

Τα πλάνα των προπονητών

Οι δύο προπονητές πραγματοποίησαν πολλές αλλαγές σε σχέση με το μεσοβδόμαδο παιχνίδι. Συγκεκριμένα ο Μίτσελ άλλαξε τα 8/11 και ο Πετράκης τα 7/11. Αν και ο Μποτία είχε δηλωθεί στην 11αδα για τους ερυθρόλευκους, λόγω στομαχικών διαταραχών τη θέση του την πήρε ο Σιόβας, ο οποίος πραγματοποίησε την 100ή του συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία.

Με 4-3-3 παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι. Ο Ρομπέρτο κάθισε κάτω από τα δοκάρια με τον Σαλίνο στα δεξιά της άμυνας, τον Γιαννούλη στα αριστερά και ανάμεσα τους οι Αυλωνίτης, Σιόβα. Ο Μιλιβόγιεβιτς ήταν το αμυντικό χαφ και εσωτερικοί μέσοι οι Μπουχαλάκης, Φορτούνης. Ο Κασάμι αγωνίστηκε στα αριστερά, ο Ντοσεβί στα δεξιά και ο Μπενίτες στην κορυφή της επίθεσης

Με 4-2-3-1 στον αγωνιστικό χώρο ο ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Βελλίδης υπερασπίστηκε τα δοκάρια της ομάδος τους, με την τετράδα της άμυνας να την αποτελούν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Στρούνα, Σκόνδρας, Μιχαήλ και Λόπεθ. Χαρίσης και Αυγενικού ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Σαπαλίδη στα δεξιά της μεσαίας γραμμής, τον Κοροβέση στο αριστερό και τον Γιάκο πίσω από τον Ιλιτς.

Κατοχή ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΣ το γκολ

Μπορεί ο Ολυμπιακός να είχε την κατοχή από τα πρώτα λεπτά, ωστόσο ο ΠΑΣ ήταν πιο απειλητικός επιθετικά, λόγω της ταχύτητας των Ιλιτς, Σαπαλίδη και Κοροβέση. Οι φιλοξενούμενοι όποτε έκλεβαν την μπάλα την πετούσαν μπροστά προκειμένου να πιάσουν απροετοίμαστη την άμυνα των ερυθρολεύκων. Και το πέτυχαν στο 7′, με τον Γιάκο να αναγκάζει τον Ρομπέρτο σε δύσκολη απόκρουση, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Αυγενικού δεν κατάφερ με προβολή στο δεύτερο δοκάρι να τιμωρήσει τους αντιπάλους του που τον είχαν αφήσει αμαρκάριστο.

Οι παίκτες του Μίτσελ δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις επιθετικά. Ο Μπενίτες έφευγε από την περιοχή για να ανοίξει χώρους για τους συμπαίκτες του, ωστόσο οι ερυθρόλευκοι επέλεγαν να γεμίζουν από τα άκρα, χωρίς αποτέλεσμα.

Στο 21′ οι φιλοξενούμενοι έφυγαν και πάλι στην αντεπίθεση, αλλά ο Ρομπέρτο νίκησε τον Σαπαλίδη, διώχνοντας με το ένα χέρι σε κόρνερ. Ο Μιλιβόγιεβιτς αμέσως μετά έπεσε στο έδαφος και αποχώρησε τραυματίας. Το σύνολο του Πετράκη εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική υπεροχή, καθώς ο Σέρβος ήταν εκτός αγωνιστικού χώρου, και στο επόμενο λεπτό ο Μιχαήλ με κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ιλιτς, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν… στροφές. Πίεσαν περισσότερο και έκλεισαν τους Ηπειρώτες στην περιοχή τους,. Ο Πετράκης έφερε τον Γιάκο πιο πίσω και τον Χαρίση μπροστά από τα δύο στόπερ, γεμίζοντας τον άξονα του, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να μην έχει χώρους για να δράσει…

Απάντησε στο τέλος

Ο Μίτσελ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έβαλε στο ματς τον Γκαζαριάν αντί του Μπουχαλάκη, θέλοντας να δώσει πλάτος στο παιχνίδι της ομάδος του. Ο Ολυμπιακός δεν άργησε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Συγκεκριμένα στο 49′ ο Μάνταλος υπέδειξε πέναλτι για κράτημα του Σκόνδρα στον Αυλωνίτη και ο Φορτούνης από την άσπρη βούλα έφερε το ματς στα ίσα.

Με τους ερυθρόλευκους να πρεσάρουν ψηλά, ο ΠΑΣ είχε μεγάλο πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας. Ο Βελλίδης έβλεπε τους συμπαίκτες του συνεχώς μέσα στην περιοχή του, καθώς δεν είχαν τη δυνατότητα να βγουν σε κάποια αντεπίθεση. Τελικά ο Ολυμπιακός μετουσίωσε την υπεροχή του σε γκολ στο 75′ και πάλι από στημένη φάση. Ο Γκαζαριάν εκτέλεσε το κόρνερ και ο Κασάμι με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 2-1.

Μετά το γκολ οι γηπεδούχοι έδωσαν… γήπεδο στους φιλοξενούμενους, ενώ όσες φορές τους παρουσιάστηκε η ευκαιρία για να καθαρίσουν το ματς, τη σπατάλησαν. Αντίθετα το σύνολο του Πετράκη μία φορά κατάφερε να φύγει στην αντεπίθεση και έφτασε στην ισοφάριση με εκπληκτική εκτέλεση του Γιάκου από τα δεξιά της περιοχής.

Πλέον ο Ολυμπιακός πάει στο κρίσιμο ματς με τη Μάλμε έχοντας αφήσει πέντε βαθμούς στην έδρα τους, με τον ΠΑΣ να αντιδρά υπέροχα μετά τη βαριά εντός έδρας ήττα του από το Λεβαδιεακό.

Διαιτητής: Μάνταλος
Κίτρινες: Εντιγκά – Σκόνδρας, Στρούνα, Λόπες, Αυγενικού

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Σιόβας, Αυλωνίτης, Γιαννούλης, Μιλιβόγεβιτς (26′ Εντιγκά), Κασάμι, Μπουχαλάκης (46′ Γκαζαριάν), Ντοσεβί, Φορτούνης (70′ Διαμαντάκος), Μπενίτες.

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Γιάκος, Χαρίσης, Λόπες, Αυγενικού, Στρούνα (74′ Ακόστα), Κοροβέσης (62′ Ντάσιος), Σκόνδρας, Σαπαλίδης (69′ Ηλιάδης), Ίλιτς.

 

 

 

Use Facebook to Comment on this Post